Nazaretska skupina

Nazaret je mjesto u kojem je počelo spasenje, mjesto u kojem je Isus s Marijom i Josipom proveo svoje djetinjstvo, mjesto gdje je Isus naučio biti poslušan (Lk 2,51) i naziv dječijih grupa Marijine legije.

U župi Presvetog Trojstva u Prečkom, Nazaretska skupina je krenula s radom 27.02.2016. Okuplja se redovito 12 djece uz dvije voditeljice.

Sastajemo se subotom u dogovorenom terminu. Naše druženje traje sat i pol.

Marijina legija održava se utorkom u 19 sati, a Prezidij za mlade Marijine legije održava se subotom u 19 sati.


Prvi dio sastanka u trajanju od oko 45min izgleda otprilike ovako:

 

SLUŽBENI DIO

 1. POSTAVLJANJE OLTARA
  Postavlja se kip Majke Božije, cvijeće i svijeće na čeoni stol
 1. PREDSTAVLJANJE
  Ukoliko dođu nova djeca ukratko ćemo im predstaviti Nazaretsku skupinu.
  Pročitati naslovnicu iz programa o tome što je Nazaret, te čitanje cilja naše nazaretske skupine.
 1. UVODNE MOLITVE
  Dijeimo djeci Catene i upućujemo  da ćemo moliti Uvodne molitve i  deseticu krunice . Odabiremo voditelja za ovaj put koji će čitati dio na kojemu piše V, a ostali čitaju one dijelove ispred kojih piše slovo O. Nakon molitve djeca vraćaju Catene.
 1. EVIDENCIJA DJECE
  Evidencija djece i objašnjavanje djeci koja prvi put dođu kako je dobro da budu redoviti u dolaženju jer će za svaki dolazak dobiti plus, a kada skupe određeni broj pluseva dobit će i nagradu. Ukoliko postoji opravdani razlog zbog kojega nisu došli,  idući put kada dođu opravdat će se voditeljicama . Za prvi dolazak  će dobiti  krunicu (dijelimo im krunice) .
 1. DUHOVNO ŠTIVO
 • Motivacija za djecu: Ne dopusti da se netko tebi približi ako neće otići od tebe bolji i zadovoljniji (Majka Terezija iz Kalkute) (primjer sas 11.06.2016.)
 • Čitanje štiva
 • Kratka pauza od pola minute u šutnji dok se djeci srede dojmovi.
 • Djeca koja žele iznose utiske.
 1. IGRA PITALICA ( Djeca iz košare izvlače pitanja o molitvi, Isusu, te smiješna pitanja koja imaju za cilj unijeti malo živosti u ovu igru, ali i pokazati djeci kako se Isus i Marija s njima rado igraju i smiju.)
 1. IZVRŠENJE ZADATAKA
  Prozivamo jedno po jedno dijete i slušamo jesu li i na koji način izvršili zadatke koje su dobili zadnji put. Svako dijete svi pažljivo slušamo, voditeljice svakog pohvale. Onu djecu koja nisu izvršila  zadatak voditeljice potiču da budu ustrajni i ne odustaju.
  1. ZADATAK ( Apostolat koji je potrebno izvršiti do sljedećeg sastanaka)
  2. DOGOVOR O TERMINU ZA IDUĆI SASTANAK ( Sastanak u devetom mjesecu ;))
  3. ZAVRŠNA MOLITVA

Dijelimo djeci koja već prije nisu dobila  molitve na papirima koje nose doma, te im govorimo da od idućeg puta donose  krunicu, molitve i pernicu sa sobom.

 1. POSPREMANJE OLTARA

 

NESLUŽBENI DIO

Igra, radionice i druženje

 

 

Kao što smo čuli, Nazaret je grad u kojemu je Isus odrastao, igrao se,smijao i slušao mamu.

Cilj naše Nazaretske grupe je stvoriti ugođaj u kojemu se Isus i djeca (Marijina djeca) mogu ljubiti punim srcem. U Nazaretskoj skupini ćemo učiti moliti, upoznati jedni druge i što bolje upoznati Isusa i Mariju te se s njima zabavljati.

Zahvaljujemo se od srca našem župniku Željku, našim legionarima i svim roditeljima koji su redovito dovodili svoju djecu i dali nam povjerenje, bez Vas ne bi bilo ovog našeg druženja.

Hvala dragom Isusu i našoj majčici Mariji.

Pozivamo svu djecu  da nam se pridruže od devetog mjeseca (šk.god 2016/2017) i dragi župljani molite se za nas.