DVADESET I DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

Blagdan, 30. 08. 2020.

  • Dvadeset i druga je nedjelja godine „A“.
  • U srijedu molimo časoslov u 18,15, u četvrtak će biti klanjanje u 18 sati, a u petak ispovijed prvoga petka od 17,30 do večernje mise.
  • Što se tiče neposredne priprave za svetu potvrdu: u utorak i srijedu od 19 sati nadalje prilika je za ispovijed roditelja i kumova koji su u Zagrebu, dok u četvrtak i petak krizmaničke kandidate ispovijedam po rasporedu stavljenom na oglasnu ploču: u 19, 19,30, 20 i 20,30 sati po manjim grupama abecednog reda da se ne čeka predugo. Krizmu će u subotu 5. rujna s početkom u 10 sati podijeliti kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i predsjednik Odbora za obnovu katedrale Ivan Hren. Detaljnije informacije reći ćemo krizmanicima i roditeljima po završetku svete mise, stoga vas molim da još malo ostanete.
  • U nedjelju iza Male Gospe, 13 rujna, 289. zavjetno zagrebačko hodočašće ide Majci Božjoj Bistričkoj pod geslom „O, pomozi palom svijetu koji želi ozdravljenje“. To će biti hodočašće u posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa kojoj se još ne nazire završetak a i pod dojmom potresa koji je u Zagrebu i okolici ostavio teška materijalna razaranja i potresenost u mnogim vjernicima i žiteljima. Tijekom povijesti vjernici su se u zaraznim bolestima i prirodnim katastrofama uvijek utjecali nebeskim zaštitnicima, osobito onoj koju litanije nazivaju Zdravlje bolesnih – Blaženoj Djevici Mariji. Oko bistričke bazilike mnogo je zahvalnih pločica kao potvrde Marijine pomoći i posredovanja u ozdravljenju. Tako smo i mi pozvani hodočastiti s nakanom da nas Gospodin po Marijinu zagovoru očuva od nevidljivih neprijatelja koji ostavljaju teške posljedice. Mlade pozivam da u subotu hodočaste pješice ili vozočaste osobnim automobilima, a odrasle vjernike da kao obitelji opet svojim automobilima pođu u nedjelju. Misa je u 11 sati na otvorenom. Budući odlazak autobusima nije moguć, a i neizvjesno je kada bi to postalo mogućim, Župni ured poziva hodočasnike za Križevce i Bistricu, što smo planirali još proljetos, da dođu preuzeti uplaćena sredstva.
  • Najavljujući ovo skorašnje bistričko hodočašće, koristim priliku zahvaliti župniku i rektoru bistričkog svetišta preč. Domagoju Matoševiću, što je danas u našoj župi predvodio svetu misu, nadahnuto propovijedao i krstio malu Martu čijoj obitelji čestitam i želim uspješan odgoj djeteta u vjeri i ljubavi.
  • Na početku još jednog novog pastoralnog ciklusa, želim dobrodošlicu našem suradniku preč. dr. Tomislavu Markiću zahvaljujući mu na predvođenju svete mise i tumačenju Božje riječi u homiliji.
  • Nabavite novi broj Glasa koncila.
  • Blagoslov Božji neka nas sve prati i u novom radnom tjednu.