PETA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

DAN ŽIVOTA Svjetski tjedan braka, (7.-14. 2.) 

Blagdan, 9. veljače 2020.

 

 

  • Proslavili smo Petu nedjelju godine ‘A’. 
  • Dan života slavi se prve nedjelje u veljači, ove godine poklopila ga je Svijećnica kada se obilježava Dan posvećenog života, stoga smo danas razmišljali i uz tekst predsjednika Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije, dubrovačkog biskupa Mate Uzinića. 
  • Sutra je blagdan bl. Alojzija Stepinca, prijepodne u Krašiću misu slavi mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, a u 19 sati u katedrali nadbiskup Josip kardinal Bozanić. Za one koji ne odu u Krašić ili u katedralu, svečana misa će biti navečer u 18,30 u župi, budući i mi od 2016., otkako je postavljen prozorski vitraj s njegovim likom, Stepinčevo svečanije slavimo. 
  • Od 7. do 14. veljače, do Valentinova Svjetski je tjedan braka, stroga molimo danas i za naše supružnike da ustraju u vjernosti i ljubavi koju su u jednom trenutku obećali. 
  • Zahvaljujemo moliteljima devetnice Gospi Lurdskoj. Prekosutra, u utorak prijepodne proslavit ćemo 28. Svjetski dan bolesnika. Pozivam sve bolesne i pokretne na misu u 9 sati i podjelu sakramenta bolesničkog pomazanja. Pomazanje mogu primiti svi bolesni i nemoćni, kao i oni koji se nalaze pred nekim operativnim zahvatom. A poslije mise mjerit će se tlak i šećer u donjoj dvorani. U povodu Svjetskog dana bolesnika zahvaljujem svima koji, poput članova Marijine legije ili palijativnog tima, obilaze starije i bolesne župljane, pružajući im pomoć i utjehu. 
  • Dok će u utorak navečer, na blagdan Gospe Lurdske nakon večernje mise krenuti procesija do kapele Gospe Lurdske u dvorištu gdje ćemo izreći molitvu za bolesnike. Predvoditelj slavlja ove godine će biti Marko Čolić, župni vikar sv. Josipa na Trešnjevci. Na tu misu pozivamo i naše pripravnike za sakramente prve pričesti i krizme.
  • ‘Glas Koncila’ nabavite na polici za tisak.
  • Ugodno provedite nedjelju, Dan Gospodnji, u zajedništvu članova obitelji.