Subota iza Pete vazmene nedjelje „B“, Blažena Djevica Marija posrednica milosti,

Prva sveta pričest djece škole „N. Tesla“,

8. svibnja 2021. u 10 sati – vanjski oltar

 

  • Danas je 47.-ero prvopričesnika pristupilo k stolu Gospodnjemu. Sve ih preporučam Vašim molitvama, zahvaljujući svima koji su pridonijeli svečanosti slavlja.
  • Spomen je Marije posrednice milosti, stoga molimo zagovor Blažene Djevice Marije i za naše prvopričesnike.
  • Zahvaljujem svima vama, draga djeco, koji ste danas po prvi puta u svoje srce primili Isusovo sveto tijelo. Tu Božju snagu trebamo od sada blagovati svake nedjelje, stoga se vidimo i na sutrašnjem misnom slavlju, a u nedjelju 16. svibnja moći ćete podići fotografije i dvd snimak slavlja. Uskoro će završetak školske godine i nadamo se da će nam prilike dopustiti krenuti negdje na odmor, ali i ondje sigurno ima neka crkva. Najveća je vjerojatnost da je katolička, pa dok će roditelji tražiti restorane gdje ćete ručati, vi potražite toranj i crkvu gdje ćete ih odvesti na nedjeljnu svetu misu i primiti svetu pričest. 
  • Želim vas pohvaliti za preksinoćnju svetu ispovijed, jako ste se dobro svi ispovijedali, iako oni tome služe, molitvenici vam nisu ni trebali, pa pohvale zaslužuju svi koji su s vama radili: i vjeroučitelji u školi, i katehete u župi, i svakako roditelji kod kuće. Zahvaljujem svima onima koji su vas pripremali i pratili u ovom pripremnom hodu kroz prošlu i ovu godinu. 
  • Nakon otpusne pjesme za vrijeme koje ćete dobiti uspomene, slijedi fotografiranje s uspomenama, s članovima obitelji po želji, a potom vraćanje haljinica (i pojaseva), a onda odlazak kući. Kad dobijete diplomu, stavite ju ispred sebe da vas fotograf može pojedinačno s uspomenom uslikati i zato ostanite stajati.
  • Danas ste tomu biti svjedoci, dragi roditelji, vaša djeca, i naša, primila su sakrament prve svete pričesti kao beskrajni Božji milosni dar. Na tome čestitam ponajprije djeci, roditeljima i krsnim kumovima, članovima obitelji. Svima želim ugodno poslijepodne ovoga dana Gospodnjega.
  • Na polici za tisak je katolički tjednik „Glas koncila“, a ondje je i kutija u koju prikupljamo pomoć Caritasu za stambene module nastradalih obitelji u potresu
  • Sve nas neka prati Božji blagoslov.