DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

Dan neovisnosti, Blagdan, 8. listopada 2017.

 

  • Proslavljamo Dvadeset i sedmu nedjelju godine „A“ i državni praznik Dana neovisnosti. Nakana je bila za: +obb. Remenarić i Erdec; +Vladu Golubić (9); +Anđelku Gregurek, obb. Zimak i Hlupić (18,30)
  • Marijansku listopadsku pobožnost molimo svake večeri u 17,45.
  • Župna kateheza kandidata za sakramente u tri grupe odvija se ovoga tjedna po rasporedu istaknutom na oglasnoj ploči.

-Prva grupa ministrantsko-lektorska i prvopričesnika i krizmanika svoj će tjedni susret održati u nedjelju u 10,15 sati i ostati na poldanjoj misi u 11 sati.

-Druga zborska prvopričesnička grupa ‘Mali Prečkanci’ ima susret u srijedu u 19,

-a zborska krizmanička grupa ‘Trinitas’ u utorak u 20 sati.

-Treća grupa – prvopričesnička – dolazi u utorak u 16,30 ili 17,15 sati.

-Treća krizmanička grupa dolazi ovako: u utorak kandidati iz škole ‘Tesla’ u 15 ili 15,45 sati;

                                                                u ponedjeljak iz škole ‘Prečko’ u 8 ili 8,50 sati.

Sve se nalazi na oglasnoj ploči, kao i popis upisanih na župnu katehezu te kome što nedostaje.

  • Petkom u 20 sati u vjeronaučnoj dvorani održava se vjeronauk za mlade.
  • U subotu 14. listopada zajedničko je slovensko-hrvatsko hodočašće u Stičnu kod Ljubljane pod geslom: „Zajedno živimo Marijin poziv“ o 100-oj obljetnici fatimskih ukazanja. Prijaviti se možete u župnom uredu do nedjelje 8. listopada. Cijena je 80 kn. Polazak je u subotu oko 7 sati, preciznije ćete biti obaviješteni na kontakt brojeve koje molimo ostaviti u uredu ako to niste učinili.
  • Druga nedjelja u listopadu uvijek je zahvala Bogu za dobročinstva: kruh i plodove zemlje, a mi ćemo ju proslaviti s pomakom od sedam dana, dakle u nedjelju 15. listopada, kako bismo približili slavlja u crkvi i školi, da možete isti kruh donijeti na blagoslov. Naime, u školi je blagoslov simboličan, u jednoj školi samo u nižim razredima, a u drugoj razrednim predstavnicima, kako oni koji nisu katolici ne bi osjetili diskriminaciju. U crkvi se blagoslivlja svima, zato vi ostali donesite kruh, peciva, povrće i voće na blagoslov ovdje i stavite ih u malim košaricama u podnožje oltara, nakon blagoslova sve odnosite kući.
  • Za župno klanjanje, u utorak 17. listopada, molimo vas, upišite se u raspored klanjanja, kako bismo popunili sve termine od 9,30 do 18 sati, osobito oni koji nisu vezani odlaskom na posao.
  • Na polici nabavite tisak i novi broj Glasa Koncila. Danas započinje akcija „Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro“. Kupnjom lampaša za pohod grobljima pomažete gradnji Caritasova doma za mlade. U subotu 14. listopada u 20 sati uz izravan televizijski prijenos održat će se humanitarni koncert na kojemuće nastupiti Jazz orkestar HRT-a i brojni poznati mladi pjevači. Istodobno, u pozivnom centru predsjednica Republike Hrvatske i druge osobe iz političkog i javnog života javljat će se na pozive građana na donacijski telefon u sklopu te akcije Caritasa „Da život imaju!“
  • Blagoslov Božji i zagovor Marije nositeljice Života u novome tjednu neka prati sve nas!