DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

Blažena Djevica Marija od Krunice

Blagdan, 7. listopada 2018.

 

 

  • Proslavljamo Dvadeset i sedmu nedjelju godine „B“ i spomendan Bl. Dj. Marije od Krunice. Nakana je bila za: + Zdravka i ob. Škrlec; i na čast Kraljici sv. Krunice u zahvalu (9); + Bonu Bošnjak; i za duše u čistilištu po nakani (18,30) Sutra je Dan neovisnosti – državni praznik.
  • Marijansku listopadsku pobožnost molimo svake večeri u 17,45. Izvjesili smo i plakat listopadskih slavlja: ove nedjelje je Gospa od Krunice; iduće su Dani kruha odn. zahvalna nedjelja za Božja dobročinstva, kruh i plodove zemlje; treća u listopadu je Misijska nedjelja; a u preostalu četvrtu ove ćemo godine iznimno slaviti Mariju nositeljicu Života. Imamo i jedno slavlje u tjednu – u srijedu 17. listopada, kada je godišnje župno klanjanje pred Presvetim.
  • Župna kateheza kandidata za sakramente u subotu 13. listopada odvija se po sljedećem rasporedu:

– u subotu, 13. listopada u 9 sati dolazi treća prvopričesnička grupa

– u subotu, 13. listopada u 10 sati dolazi treća krizmanička grupa iz škole Tesla

– u subotu, 13. listopada u 11 sati dolaze I i II grupa prvopričesnika i krizmanika, tj. ministranti i čitači te zboraši po volji

– u subotu, 13. listopada u 12 sati dolazi treća krizmanička grupa iz škole Prečko

Riječ je o kreativnoj misijskoj radionici. Ona je dio kateheza kao priprave za sakramente i zato na radionice svi dolaze obvezatno, bit će i prozivka, osim zboraša koji dolaze po volji, ako žele.

  • Petkom u 20 sati u vjeronaučnoj dvorani održava se vjeronauk za mlade.
  • Druga nedjelja u listopadu uvijek je zahvala Bogu za dobročinstva: kruh i plodove zemlje, Blagoslovit ćemo kruh i sve drugo od plodova zemlje što u košaricama donesete i stavite u podnožje oltara.
  • Za župno klanjanje, u srijedu 17. listopada, molimo vas, upišite se u raspored klanjanja, kako bismo popunili sve termine od 9,30 do 18 sati, osobito oni koji nisu vezani odlaskom na posao, pa, evo, pozivamo vas dragi umirovljeni župljani.
  • Na polici nabavite tisak i novi broj Glasa Koncila.
  • Za iduću nedjelju najavljujemo akciju „Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro“ – kupnjom lampaša pomažete Caritasu.
  • Blagoslov Božji i zagovor Blažene Djevice Marije, Kraljice svete Krunice u novome tjednu neka prati sve nas!