ČETRNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

Blagdan, 5. srpnja 2020.

 

  • Proslavljamo Četrnaestu nedjelju godine „A“ i blagdan sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola i zaštitnika Europe.
  • I ljetnih mjeseci nedjeljne mise slave se u 9, 11 i 18,30, možete birati vanjski prostor ili ući u crkvu. U srpnju i kolovozu neće biti svete mise ponedjeljkom, a župni ured ureduje od ponedjeljka do petka od 17 do 18,30 sati.
  • U subotu 5. rujna 2020., po toga dana važećim epidemiološkim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, biti će održana euharistija s podjelom sakramenta svete potvrde ili krizme pod predsjedanjem Ivana Hrena, kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog i predsjednika Odbora za obnovu katedrale. Drugi je uvjet da roditelji potpišu pisanu suglasnost kojom dopuštaju da njihovo dijete sudjeluje u pripremi i da u danom terminu primi svetu Potvrdu. Obrasce suglasnosti moći će se podići počevši od iduće nedjelje.
  • Novi broj Glasa Koncila nabavite na polici za tisak.
  • Ako krećete na putovanje, neka vas prati zaštita svetih Mihaela arkanđela, Anđela čuvara, Nikole putnika i sv. Kristofora. Našem slavljeniku preč. Antunu, koji je na Antunovo slavio imendan, na Petrovo 56. obljetnicu ređenja, u petak želimo sretan rođendan, da ga dobri Gospodin poživi, u dobrom zdravlju uzdrži, kako bi nam i dalje mogao pružati svu dragocjenu pomoć kojom nam u župi pomaže. Živio!
  • Misu u 9 danas je predvodio dr. Hrvoje Škrlec, savjetnik Nuncijature, Veleposlanstva Svete Stolice u Brusselu. Zahvaljujemo na dolasku, pozdravljamo i želimo mu ugodne trenutke predaha u Domovini, u kojoj su danas izbori za Sabor, najviše predstavničko tijelo. Molimo ga da nad sve nas zazove Božji blagoslov.