OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

Blagdan, 4. kolovoza 2019.

 

  • Proslavljamo Osamnaestu nedjelju godine C.
  • Sutra slavimo Blaženu Djevicu Mariju – Gospu velikog hrvatskog krsnog zavjeta, koju časti Vojni odrdinarijat, a u Republici Hrvatskoj obilježavamo i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te dan hrvatskih branitelja. Misa će biti u katedrali u 10 sati, a mi ćemo misu za poginule branitelje i stradalnike domovinskoga rata slaviti u utorak, na blagdan Preobraženja Gospodnjega – Božje lice, kada će svečana misa biti u 18,30.
  • U četvrtak je Dominik, osnivač reda propovjednika dominikanaca, u petak sv. Edith Stein, mučenica i suzaštitnica Europe, u subotu sv. Lovro, đakon.
  • U nedjelju 8. rujna hodočastimo na Mariju Bistricu, u sklopu redovitog 288. po redu, zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba. Prijevoz je 60 kn, polazak u 7,30. Prijave, upisi i uplate vrše se u župnom uredu ili nakon nedjeljnih svetih misa, počevši od danas. Dan prije, 7. rujna u Mariju Bistricu hodočaste mladi.
  • U sutotu 14. rujna, na blagdan Uzvišenja sv. Križa, hodočastimo na Udbinu gdje se slave hrvatski mučenici, a poslije podne posjećujemo i Krasno, moleći se Majci Božjoj od Krasna. Još ne znamo trošak toga puta, ali upis također počinje danas.
  • Glasa Koncila nabavie na polici tiska. Za novi broj pišu ustavnopravni stručnjak s Osječkog pravnog fakulteta dr. Mato Palić – Sva obilježja totalitarnih sustava treba ukloniti, branitelji Ivana Haberle i Miljenko Brekalo – Obrambeni Domovinski rat mora se učiti na svim razinama, i Mediji su gotovo slomili duh hrvatskoga čovjeka, zatim su tu zapažanja – Ostarjeli smo prije nego dosegnuli visoki standard, uz pokop Josipa Briškog – Služenje miru, služenje je dobru, reportaža iz župe s otoka Visa, Papa o žrtvama prostitucije – To su uistinu raspete žene, osvrt Manipulacija s filmovima Pulskog filmskog festivala
  • Božje lice neka vas svojim blagoslovom prati u novom tjednu pred nama.