NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA „B“, – ‘USKRS, VAZAM’

Zapovijedana svetkovina, 4. travnja 2021.

 

  • Slavimo Uskrs – najveći i najznačajniji kršćanski blagdan na kojemu se temelji sva naša vjera. 
  • Uskrsne mise su još u 9,30, 11 i 18,30. Večernju misu predvodi sc. Tomislav Markić.
  • Sutra na Uskrsni ponedjeljak također je blagdan, mise će biti u 9 i 18,30 sati.
  • Iduće nedjelje slavi se Bijela nedjelja, nedjelja Božanskog milosrđa ili Mali Uskrs. S misom u 11 sati predviđen je i susret s roditeljima krizmanika radi dogovora za krizmu u subotu 17. travnja u 11 sati.
  • Slavlja Prve pričesti rezervirali smo za subote 8. i 15. svibnja u 10 sati. To je naš plan, ali moramo imati na umu i da stvarnost određuju i neki drugi čimbenici.
  • Nakon traumatičnih događaja uz dva prošlogodišnja potresa i pandemiju virusa koja ne jenjava, našim je ranjenim dušama prijeko potrebna duhovna obnova. Stoga bih želio da već sada rezervirate i upišete u svoje rokovnike četiri važna datuma obnove: župnu svetkovinu Presvetoga Trojstva u nedjelju 30. svibnja u 11 sati, te tri prethodne večeri: četvrtak, petak i subotu, 27., 28. i 29. svibnja u 18,30, kada će trodnevnoj duhovnoj obnovi predsjedati vlč. dr. sc. Jakov Rađa i predvoditi podnevnu misu svetkovine župe. Nadamo se da se pošast virusa ili, ne daj Bože, neka druga nevolja neće ispriječiti našem plemenitom planu zacjeljenja duša naših vjernika i župljana.
  • Hvala svima koji nam pomažete tijekom liturgijske godine: ministrantima, čitačima, pjevačima i voditeljima pjevanja, članovima molitvenih skupina u župi, animatorima mladih, majstorima, vijećnicima, odbornicima i volonterima Župnog caritasa, župnim suradnicima, gospođama koje brinu za crkveno ruho i uređenje crkve. Hvala župljanima koji nas se sjete u molitvi ili nas razvesele mnogim lijepim darovima za nas i naše goste.
  • Hvala straži Božjega groba, laicima i vatrogascima. Hvala na materijalnoj i svakoj drugoj pomoći. Hvala svim dobročiniteljima, donatorima uskrsne svijeće i cvijeća za grob i oltar. Hvala anonimnim darovateljima.
  • Na polici za tisak ili na kiosku, nabavite uskrsni broj „Glasa koncila“. Hvala i na darovima Caritasu koji ne prestaje sa svojim hvalevrijednim inicijativama potpore i pomoći nastradalima i siromašnima. 

U slast vam išla blagoslovljena hrana, a svima vama i vašima

u ime bogoslova i suradnika,      

u ime dra Tomislava Markića i svoje osobno

želim Sretan i radostan Uskrs!