TRIDESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU ‘B’,

Blagdan, 4. studenoga 2018.

 

 

  • Trideset i prva je nedjelja godine „B“. Misu smo slavili za zdravlje Jelene i Tonija i za + Dragutina i članove ob. Ptičar (9); + obb. Slišković i Mijić i + Miroslava Popović (18,30).
  • Sutra u ponedjeljak je Mirko ili Emerik te spomen Svetaca i mučenika čije su moći pohranjene u crkvana Nadbiskupije, u četvrtak bl. Gracija Kotorski, redovnik, u petak Posveta Lateranske bazilike, u subotu sv. Leon Veliki, papa, u nedjelju sv. Martin biskup.
  • Ovoga tjedna župna kateheza odvija se po grupama i skupinama: ministranti i čitači u subotu u 11; zboraši u srijedu u 19; treća grupa prvopričesnici u utorak u 16 ili 16,45; krizmanici iz škole ‘Prečko’ u utorak u 14,30 ili 15,15, a krizmanici iz škole ‘Tesla’ u četvrtak u 16,45 ili 17,35.
  • Djeca se ponekad zabunom pričeste mada još nisu bila na prvoj sv. pričesti, no nije učinjeno u zloj namjeri, pa nije grijeh, ali ubuduće nećemo tako jer prva pričest onda ne bi imala smisla. Dakle, tko pristupa naprijed da bi dobio samo blagoslov odn. križić, stavit će ispred sebe prekrižene ruke na ramena da nam to bude raspoznajni znak.
  • U srijedu u 16,30 započinje upis misnih i molitvenih nakana za iduću 2019. godinu. U 18,15 molimo Večernju časoslova.
  • Glas koncila i tisak nabavite na polici, a nadamo se od iduće nedjelje će se moći nabaviti razne kalendare za nadolazeću godinu.
  • 19,30: Naš dugogodišnji suradnik i prijatelj vlč. Tomislav Fridl prekosutra kreće u Kanadu gdje će preuzeti župu Edmonton u kojoj živi već više od dvije i pol tisuće Hrvata. Nažalost, iseljavanje se i dalje nastavlja. Mi mu zahvaljujemo za sve dobro koje je sa svojim dosadašnjim župljanima činio za nas, osobito pomoć u božićnom blagoslovu i obilaženju obitelji, te dovoženju pomoći u hrani našem Caritasu i siromašnim župljanima, a to je učinio 16 puta sa 16 punih automobila namirnica. Hvala od srca, u novoj službi neka te prati blagoslov i uspjeh, blagoslov kojega sada molimo da zazoveš na sve nas.