TREĆA KORIZMENA NEDJELJA „B“,

Svetkovina, 4. ožujka 2018.

 

  • Treća je nedjelja korizme općevazmenog ciklusa ‘B’. (Misu smo slavili za: + Ljudevita Miljan; + Antu Markića i Finu Gašpardi (9); + Danicu i Marka Božić i na čast sv. Ante po nakani (18,30).)
  • Večeras u 17,45 je Križni put. Razmatramo zajedno s djecom iz zbora „Mali Prečkanci“ tekst križnoga puta pokojnog franjevca trečoredca fra Vice Blekića.
  • U ovome tjednu polaznici prvopričesničke kateheze dolaze po grupama, a krizmaničke u petak u 17,45.
  • U srijedu u 18,15 molimo časoslov.
  • Na polici nabavite ‘Glas Koncila“ i drugi tisak.
  • Danas započinje upis hodočašća na Mariju Bistricu žalosnoga petka, 23. ožujka, kada se nazoči kalvarijskom križnom putu sa svijećama. Polazak je u 16 sati, cijena 60 kn.
  • U petak, subotu i nedjelju, 8., 9. i 10. lipnja, na svetkovine Srca Isusova, Marijina i u nedjelju hodočastimo u Boku Kotorsku – Zaljev hrvatskih svetaca. Na tom prostoru se nalazi oko 200 katoličkih crkava, a katolika ima ukupno nešto manje negoli broji naša župa Prečko. Na putu se zaustavljamo na kavi u Dubrovniku i obilazimo katedralu, crkvu sv. Vlahe, isusovačku crkvu i franjevački samostan. Po povratku ručamo u Neumu. U Boki obilazimo rodno mjesto i svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića – Herceg Novi, svetište bl. Gracije u mjestu Muo, bl. Ozanu u Kotoru, crkvu sv. Klare, pravoslavnu crkvu – bivšu dominikansku, mjesta Prčanj, Budvu, Tivat, Dobrotu gdje se nalazi grob don Branka Sbutege te mozaici i slike slikara Ede Murtića, Joze Kljakovića i Tripa Kokolje. Smještaj je u franjevačkom samostanu u Perastu. Posjećuje se i otok Gospe od Škrpjela. U Kotoru će nas dočekati i katedralom sv. Tripuna provesti biskup Ilija Janjić. Autobus, trajekt, brodica, pansionski smještaj, zdravstveno osiguranje, ulaznice i naknade svim vodičima iznose 1.250 kn. Može se putovati osobnom iskaznicom. Upisi počinju danas.
  • U tjednu solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, molimo i prikupljamo milodare za pomoć najugroženijim stanovnicima Bosne i Hercegovine. Budimo i ove godine, 12. put za redom, povezani s našim sunarodnjacima zajedničkom molitvom i uzajamnim pomaganjem. Na vašim molitvama i darovima od srca hvala.
  • Primimo Božji blagoslov.