PETA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

DAN ŽIVOTA, Blagdan, 4. veljače 2018.

 

  • Proslavili smo Petu nedjelju godine ‘B’ i Dan života, s nakanom za: + Nediljka Sekelez; + Matiju(m), Doru i Ivana(m) Golubić, Jelenu i Ignaca Blažeković (9); + Zlatu Kolobarić (18,30). Nastavljamo moliti devetnicnicu svake večeri u 17,45.
  • U subotu je blagdan bl. Alojzija Stepinca, biskupa mučenika, kojega prikazuje prozorski vitraj u donjem dijelu crkve. Stoga ćemo slaviti večernju svečanu misu u 18,30 s prvopričesničko-krizmaničkom katehezom. U katedrali, na Stepinčevo, misu u 19 predvodi nadbiskup Josip kard. Bozanić.
  • U subotu prijepodne proslavit ćemo 26. Svjetski dan bolesnika koji se vezuje uz spomen Gospe Lurdske. Prije podne pozivam sve bolesne i pokretne na misu u 9 sati i podjelu sakramenta bolesničkog pomazanja. A poslije mise naša će liječnica i medicinske sestre mjeriti tlak i šećer u donjoj dvorani, a u dvorani pjevališta bit će upriličeno predavanje o palijativnoj skrbi, a to je briga o teško bolesnima i umirućima, koje će održati Matija Rimac, voditeljica Centra za palijativnu skrb i medicinu Zagreb, Stana Lovrić, viša medicinska sestra i naši župljani volonteri Silvija Brkić Miđić i Antun Miđić. Biti će to uvodno predavanje o palijativi, jer će se tečaj održavati četvrtkom od 22. veljače od 17,30 do 19,30 kao korizmeno-uskrsna tribina. Dolaziti će stručnjaci predavači. Dođite, često ne znamo kako treba postupati i ophoditi se prema onima koji se nalaze u posljednjem stadiju života.
  • Dok će u nedjelju navečer, kad se već slavi Svjetski dan braka, na spomen Gospe Lurdske nakon večernje mise krenuti procesija sa svijećama do kapele Gospe Lurdske u dvorištu gdje ćemo izreći molitvu za bolesnike.
  • Pjevačku vježbu našeg Dječjeg zbora pomičemo za pola sata srijedom u 19,30. Budući dolaze duži dani, nadamo se da to neće biti problem, jer voditelj zbora je zabposlen u Plesnoj školi gdje se većina aktivnosti odvija poslije podne i navečer, pa drugačije nije moguće, hvala na razumijevanju. To znači da pokus Mješovitog župnog zbora započinje u srijedu u 20,15.
  • ‘Glas Koncila’ nabavite na polici za tisak.
  • A danas uz Dan života razmislimo u svjetlu Božje riječi kakvo svjedočanstvo šaljemo? Jesam li Bogu zahvalan za svoj život? Čuvam li ga? Borim li se za nerođeni život tamo gdje me Bog postavio, ondje gdje živim? Imam li o tome kršćanski stav ili neki drugi? Možda odmahnem rukom i kažem: nije moja stvar, neću se petljati u tuđe, svi to rade, nije ni prva ni posljednja, mora se tako, nije bilo izbora i tome slično. Možda sam nekoga i nagovorio, ili natjerao i primorao? Kako odgajam svoju djecu da se odnose prema životu? Evo, dobro je sebi postaviti ova i ovakva pitanja i iskreno na njiih odgovoriti, a moliti treba uvijek, moliti i zahvaljivati za život kao najveći mogući Božji dar iskazan nama ljudima.
  • Ugodno provedite ovu nedjelju, Dan Gospodnji, u zajedništvu članova obitelji.