P E D E S E T N I C A   –   D U H O V I,  „A“,

Zapovijedana svetkovina, 31. svibnja 2020.

 

 • Svetkovina Duhova, kruna uskrsnog vremena, početak je djelovanja Crkve, u kojoj je Gospodin Bog i dalje prisutan po Duhu Svetomu. Večeras u 18 zaključujemo svibanjsku pobožnost zahvaljujući svim moliteljima.
 • Svečanom trodnevnicom u četvrtak, petak i subotu u 18 sati pripremit ćemo se za proslavu župne svetkovine Presvetog Trojstva:
  • u četvrtak u 18 je klanjanje, u petak i subotu pobožnost Svetom Trojstvu, a sve tri večeri prilika za sv. ispovijed od 17,50 do 18,20
  • sv. mise i propovjedi trodnevlja izreći će naš fra Andreo Matanović, župni vikar u župi Gospe Fatimske u Vukovaru-Borovo Naselje.
 • Na svetkovinu Presvetoga Trojstva svečanu podnevnu misu u 11 predvodit će i propovijedati preč. dr. sc. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva HBK i BK BIH za Hrvate u 190 hrvatskih katoličkih župa u inozemstvu. Euharistija će biti slavljena na vanjskom oltaru, ponesite kape, šešire i kišobrane da posluže kao zaštita od sunca ili kiše.
 • U 18,10 recitiramo Večernju Presvetog Trojstva, a u 18,30 misu vodi preč. Vladimir Trkmić. Autor je knjige Trag praktične duhovnosti, koju možete nabaviti na polici za tisak. A ovo su neki od podnaslova u knjizi: Izgradnja originalne duhovnosti, Ne treba nam toliko učenih glava koliko poštenih; Što vjernik treba znati o Isusovim ukazanjima, ukazanjima Gospe i svetaca?; Zašto čitati duhovno štivo?; Ako imaš što reći, reci osobi u lice.. Knjiga košta 150 kn, a nama se danas daje s popustom za 100 kn.
 • Tjednik „Glas koncila“ i drugi tisak nabavite na polici, a donosi ove teme: Izazov povratka u normalno stanje, Kada će početi krizme?, Pripraviti budućnost nakon koronavirusa, Da Munchen ne bude ‘četvrti hrvatski grad’..
 • Današnjim svetkovinama Duhova i Majke Božje od Kamenitih vrata zahvalili smo Bogu na darovima milosti u vrijeme bolesti i potresa u Zagrebu, milosti koju često ne vidimo, ali nije izostala, jer smo tu i jer su nam životi pošteđeni. Onima koji su pretrpjeli određenu materijalnu štetu, dužni smo iskazati solidarnost: kutije za siromašne i za potresom pogođene nalaze se na stoliću ispod trijema, a na vašim darovima od srca hvala.
 • Čestitamo i našim novokrštenicima koje smo večerašnjim činom krštenja primili pod svoje okrilje, u zajednicu Božje djece, Božjega naroda Crkve i naše župe Presvetoga Trojstva u Prečkom. Čestitke kumovima i roditeljima.
 • Blagoslovljena vam nedjelja, Dan Gospodnji, s obiljem darovane milosti Duha Svetoga.