OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

Blagdan


  • Proslavljamo Osamnaestu nedjelju kroz godinu „C“. Misu smo slavili za

+ Mariju i Ivana Tomičić (9); + Ivana(m) Bošnjek (18,30)

  • U utorak je Gospa od Anđela – Porcijunkula, u srijedu bl. Augustin Kažotić, zagrebački biskup, a u petak Vojni ordinarijat proslavlja Gospu Velikog hrvatskog krsnog zavjeta, a u Republici Hrvatskoj je državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja.
  • U subotu je blagdan Preobraženja Gospodinova. Blagdansku misu slavimo u 18,30.
  • Zahvaljujemo darovateljima za potrebe župe.
  • Caritas je voljan poduprijeti pet socijalno ugroženih obitelji čije dijete ove godine kreće u prvi razred osnovne škole kako bismo ih pridodali velikoj akciji Caritasa nadbiskupije: „Susret solidarnosti – opremanje prvašića za školu“.
  • Iz povijesti župe:

     Devedesetih godina rodila se ideja i pojavila potreba za pokušajem proširenja crkve i izgradnju pastoralnog centra. Podnesen je zahtjev Gradu za dodjelu zemljištva koji nikad nije realiziran. Zatim je dobivena lokacijska dozvola za rekonstrukciju i proširenje crkve na postojećoj parceli dvorišta koja također nikad nije izvedena. A u centru naselja na mjestu raspela, gdje je poslije Drugog svjetskog rata bio logor u kojem je stradalo mnogo nedužnih ljudi, podignuta je kapelica kao spomen žrtvama Križnoga puta

     Tih godina domovinskoga rata svakodnevno se molila krunica za mir u domovini, a intenzivirane su i aktivnosti Caritasa, osobito s pristizanjem humanitarne pomoći iz inozemstva u velikim količinama. Pružana je ne samo materijalna pomoć, nego i utjeha kroz savjetovalište u kojem su volontirali vjernici laici. Kad je pomoć iz inozemstva presahla, i Caritasu je eutanazirana aktivnost.

     A održana su i brojna opetovana hodočašća u domaća i inozemna svetišta i odredišta kao što su: Marija Bistrica, Marijin Trsat, Krasno, Ludbreg, Vukovar, Borovo, Ilok, Pleterje, Padova, Mariazell, Bratislava, Prag, Rim, Lurdes, Međugorje, Dubrovnik, Cavtat, Konavle, Vepric, te brojna dobroposjećena hodočašća u ‘nepoznato’.

 

  • Blagoslov Božji neka nas sve prati u novom tjednu pred nama.