TRINAESTA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

Blagdan, 30. lipnja 2019.

 

 

  • Proslavljamo Trinaestu nedjelju godine „C“.
  • U srijedu je sv. Toma apostol, u četvrtak Elizabeta Portugalska, klanjanje će biti u 18 sati, u petak sv. braća Ćiril i Metod, slavenski apostoli. Prijepodne ispovijedamo bolesnike po stanovima i kućama, a u crkvi od 17,30.
  • U srpnju i kolovozu neće biti svete mise ponedjeljkom, dok nedjeljom i na svetkovinu Velike Gospe ostaju mise redovitog rasporeda u 9, 11 i 18,30.
  • Pred nama je još jedno veliko slavlje. Nakon proslave 55 obljetnice misništva preč Antuna Piličića, u nedjelju 14. srpnja u 11 sati na vanjskom oltaru mladu misu će proslaviti fra Andreo Matanović, ovogodišnji mladomisnik i naš župljanin. Za to slavlje pripravit ćemo se trodnevnicom u četvrtak, petak i subotu. 11. srpnja misu u 18,30 predvodi i propovijeda Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup, 12. srpnja vlč. Guliano Trdić, svećenik Riječke nadbiskupije i psiholog na specijalizaciji iz psihijatrije, a 13. srpnja fra Zdravko Lazić, gvardijan u samostanu na Kaptolu. Propovjednik mlade mise će biti fra Mario Jurković, župni vikar ili kapelan u Kraljevoj Sutjesci, a ravnatelj stola fra Željko Janjić, župnik Kozari Boka, župe u kojoj je đakonsku službu vršio naš fra Andreo.
  • Novi broj Glasa Koncila nabavite na polici za tisak.
  • Za sve potrebe koje ima Sveta Stolica: diplomatska predstavništva, bogoslovske studije, uzdržavanje Petrove stolice i karitativna djela koja najugroženijima raspoređuje Sveti Otac Papa, oko blagdana apostola Petra i Pavla prikuplja se tradicionalni Petrov novčić. Zahvaljujemo na vašim prilozima.
  • Blagoslov Božji neka vas prati u novom tjednu pred nama, kako one koji moraju raditi, tako i sve koji će krenuti na zasluženi godišnji odmor.