DVADESET I ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

Blagdan, 30. rujna 2018.

 

 

  • Proslavljamo Dvadeset i šestu nedjelju godine „B“. Nakana je bila za: + Jerka, Miju i ob. Mandić te + Miju Karakaš (9); + Ljubicu, Stjepana i Alberta Puklin, Josipu Sivec i Ivana Pavlek (18,30)
  • Župna kateheza kandidata za sakramente u tri grupe odvija se po sljedećem rasporedu:

-Prva grupa ministrantsko-lektorska prvopričesnika i krizmanika svoj će tjedni susret održati u subotu u 11 sati.

-Druga zborska prvopričesnička grupa ‘Mali Prečkanci’ ima susret u srijedu u 19,

-a zborska krizmanička grupa ‘Trinitas’ u utorak u 20 sati.

-Treća grupa – prvopričesnička – dolazi u utorak u 16 ili 16,45 sati.

-Treća krizmanička grupa dolazi: u srijedu iz škole ‘Prečko’ u 8 ili 8,45 sati.

                                                   u četvrtak iz škole ‘Tesla’ u 16,45 i 17,35 sati.

 

  • Danas predstavljamo imena kandidata prvopričesničke i krizmaničke kateheze onako kako su se sami opredijelili u barem jednu od tri ponuđene grupe. Neki su predali samo prijavnice, ali nisu izabrali, drugi su izabrali,ali nedostaju prijavnice, treći su došli na oratorije, a nisu predali prijavnice ili izabrali grupu, pa molimo da to i jedni i drugi i treći učine danas, kao i oni četvrti koji se možda danas tek pojavljuju, pa ćemo i njima iskazati milosrđe i primiti ih, pa onda zaključiti prijave i upis za ovu godinu.
  • Plan odvijanja kateheze sastavljen do lipnja iduće godine uzmite na polici ako ga još nemate, priručnike također možete nabaviti.
  • Ulazeći u Marijin mjesec listopad, pozivam vas na marijansku listopadsku pobožnost svake večeri u 17,45. U četvrtak u 18 je klanjanje, u petak ispovijed bolesnika prije podne, a od 17,30 u crkvi. Sutra je proštenje u župi sv. Terezije u Miramarskoj, a u petak obljetnica u Corpus Domini.
  • Naši zborovi započeli su s radom. Oni su svake jeseni otvoreni za primanje novih članova. Zbor mladih ‘Trinitas’ okuplja se utorkom u 20 sati, dječji zbor ‘Mali Prečkanci’ srijedom u 19, a Mješoviti župni zbor srijedom u 20 sati. Pridružite im se.
  • Na polici nabavite vjerski tisak i novi broj Glasa Koncila.
  • Đakonsko ređenje fra Andrea Matanovića, našega župljanina, bit će u subotu 13. listopada 2018. u katedrali u 10 sati. Pozivamo vas da se pridružite ovome slavlju, a navješćujući ga isto vrijedi kao i za ženidbeni navještaj, ako bi tko znao kakvu zapreku, dužan je obavijestiti nadležne vlasti. Fra Andrea prepuručamo vašim molitvama.
  • Blagoslov Božji neka vas prati u novom tjednu na radnom mjestu, a naše đake u školi.
  • Danas se predstavlja molitvena zajednica Marijina legija, pa će to učiniti: (9: njezin duhovni voditelj i pratitelj preč. Antun 11: njezini članovi djeca iz Mazaretske skupine: 18,30: njezini predstavnici.)