SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA „A“,

Iseljenički dan

Blagdan, 29. prosinca 2019.

  • Danas je blagdan Svete obitelji: Isusa, Marije i Josipa. 
  • Ujedno Crkva obilježava Iseljenički dan. S posebnim osjećajima mislimo na naše koji su u stranim zemljama potražili za sebe i obitelj mjesto pod suncem. Mnogi već dugo „grizu tuđinu“, djeca su im se tamo udomaćila i ucijepila u život zemlje koja ih je udomila, no ipak većina od njih misli na stari zavičaj. S druge pak strane s tugom pratimo događaje u domovini, kada nam po tko zna koji put val mladosti napušta rodnu grudu u potrazi za poslom i uspjehom. Oni odlaze, a ostavljaju za sobom prazninu, tako da nam mnogi krajevi ostaju pusti. Zato molimo da Bog pogleda na nas i potakne sve na obraćenje, da odgovorni u našoj domovini stvaraju uvjete koji će mladim obiteljima otvarati perspektive života i rada u vlastitoj zemlji. 
  • Dragi roditelji, ne umanjujući vaša nastojanja da djeci osigurate sredstva potrebna za život, ne zaboravite ono najvažnije, djeci najpotrebnije. Osim kruha, njima je važnija vaša blizina i podrška. Koliko god vam se čini da im je moderna tehnologija privlačnija od razgovora s vama, oni ipak duboko čeznu za razumijevanjem i prihvaćanjem, živom riječi, vašim pogledom i toplinom. Nitko vas u tome ne može zamijeniti!, Alojzije Stepinac je govorio da nema zdravog naroda bez zdravih, snažnih i sretnih obitelji. Održali smo se jer smo čuvali i branili obitelj koja je izvor života i radosti! Obitelj svetinja, put života i budućnosti, put Crkve i društva.
  • Na Silvestrovo ili Staru godinu himnom Te Deum laudamus – Tebe Boga hvalimo zahvaljujemo Bogu na svim darovima primljenim tijekom kalendarske godine. Zahvalnica je u 18,30. U 23,30 na inicijativu Marijine legije klanjanjem ispraćamo Staru godinu i dočekujemo Novu. 
  • Na Novu godinu, svetkovinu Bogorodice Marije i Svjetski dan mira. Mise će se slaviti u 9, 11 i 18,30.
  • Uoči Sveta Tri kralja blagoslov je vode koju ćete iduće nedjelje moći ponijeti svojim kućama. (Nakon večernje svete mise svetkovine Bogojavljenja, 6. siječnja upriličujemo tradicionalni božićni koncert zbora Prečko 50+ i KUDa ‘Žumberčani’.
  • Danas imamo posebne i drage goste, obučene u ove prekrasne narodne nošnje. Oni čine KUD ‘Cvijet’ iz Cvetkovića, župa Jaska, i sada nakon mise izvest će nam četiri božićne pjesme u sklopu prigodnog božićnog koncerta, pa ostanite poslušati, a njima od srca zahvaljujem. Neka nas blagoslov Božji prati u sve dane našega života.