DRUGA KORIZMENA NEDJELJA „B“,

Svetkovina, 28. veljače 2021.

 

  • Druga je nedjelja korizme općevazmenog ciklusa ‘B’.
  • Večeras u 17,50 Križni je put autora pokojnog profesora dr. Tomislava Ivančića.
  • Bliže nam se datumi slavlja sakramenata svete potvrde i prve svete pričesti, a nadamo se da će epidemiološka situacija dopustiti njihovo primanje. Stoga pozivamo kandidate da idućega tjedna dođu na pripremu po svojim grupama i skupinama do 25 vjeroučenika čini svaka pojedina grupa, s time da zborsku pretvaramo u katehetsku, budući pjevačke vježbe i dalje nisu dopuštene. Raspored dolaska postavljen je na oglasnoj ploči.
  • U srijedu u 18,15 molimo večernju časoslova. 
  • U četvrtak je klanjanje u 18 sati. 
  • Ispovijed prvoga petka u dvorani za katehezu počet će u 17, budući je u 17,50 Križni put.
  • ‘Glas Koncila“, knjižice križnog puta i ostalo iz tiska nabavite na polici.
  • Pred nama je 15. tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Sve do iduće nedjelje molimo i darujemo putem Caritasove mreže naše sunarodnjake u BiH. Varaždinski biskup Bože Radoš u svom pozivu da primljene darove Božje ljubavi podijelimo s ljudima u Bosni i Hercegovini, ističe: „Post Bogu mio je ne kriti se od onoga tko je tvoje krvi. S našom kršćanskom braćom i sestrama u Bosni i Hercegovini povezuje nas Krv Krista. Ista nas je Krv oprala i međusobno veže jedne s drugima. Krv, koja se razlila s križa, ozdravlja nas i pokreće krvotok solidarnosti prema svakom čovjeku. Tijekom povijesti mnogo se svježe krvi prelilo preko granica naših domovina Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Mnoge su obitelji izgradile svoje ognjište u Hrvatskoj; brojni su svećenici, redovnici i redovnice iznikli u Bosni i Hercegovini poslani služiti u Hrvatskoj. I sada s druge strane granice teče svježa krv izražavajući kršćansko zajedništvo i svjedočeći vjeru, djelotvornu ljubavlju (usp. Gal 5, 6). S divljenjem i zahvalnošću promatramo kako Sarajevo, Mostar i Banja Luka sa svojim biskupijama povijaju rane obiteljima u Petrinji, Sisku, Glini i drugim mjestima pogođenima potresom. Svježa krv, dok ulazi u krvotok, liječi; kako one koji je primaju, tako i one koji je daruju. Kršćanska ljubav prepoznaje se u otkidanju od sebe i darivanju drugome. Kristov učenik, otkupljen predragocjenom cijenom, u drugome vidi potrebnijega i ne usteže se podijeliti s drugim kruh, krov, odjeću – srce, sve“, ističe Bože Radoš.
  • Provedite Drugu korizmenu nedjelju, Dan Gospodnji, u zajedništvu članova obitelji, a na sve nas zazovimo Božji blagoslov.