TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

MARIJA – NOSITELJICA ŽIVOTA,

Blagdan, 28. listopada 2018.

 

  • Proslavljamo Tridesetu nedjelju kroz godinu „B“ i Mariju nositeljicu Života. Nakane mise bile su za: + Milenka Kurtović; + Marka Tokić; na čast Marije nositeljice Života i na čast svv. Šimuna i Jude Tadeja (9); + obb. Sobočan i Andrijanić (18,30)
  • Zahvaljujemo moliteljima listopadske pobožnosti koju završavamo u srijedu u 17,45.
  • Sve grupe župne kateheze dolaze u petak na Dušni dan u 9 ili 18,30, uz podsjećanje katehizanata i svih vjernika da su Svi Sveti zapovjedana svetkovina, kada će se mise slaviti u 9, 11 i 18,30. U petak je pak Dušni dan – dan mrtvih. Slavimo mise za pokojne ujutro u 9 i navečer u 18,30. Navečer dođete ranije kako bismo u 18 započeli molitvu Večernje iz službe časova za pokojne. A na Sve Svete pola sata prije večernje sv. mise bit će klanjanje pred Presvetim.
  • U petak od 10h ispovijedamo bolesnike, od 17,30 u crkvi. U 20h je vjeronauk i druženje mladih.
  • Barem simboličnom kupnjom lampaša u akciji „Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro“ pomažemo Caritasu i siromašnima o kojima ta ustanova brine. Na stoliću su slike Marije nositeljice Života, misijke krunice i narukvice. Hvala gospođama Terezi i Mariji koje ukrašavaju crkvu cvijećem i svima koji ga poklanjaju.
  • U Glasu Koncila pročitajte: Koja je vjernička pitanja zagrebački nadbiskup stavio pred zagrebačkog gradonačelnika; Jesu li nehumane one obitelji koje svoje starije stavljaju u domove? Tu je i župni listić TroJedini.
  • Preminuo je dr. Ivan Golub, naš poznati teolog, književnik, povjesničar kulture, intelektualac, član HAZU, Austrijske akademije znanosti, Talijanske književne akademije, Ruske akademije književnosti, Papinske akademije.. Sv. misa je u crkvi Krista Kralja u utorak u 11 sati, a ispraćaj u 12,30 na Mirogoju. Pokoj mu vječni! Kad ga je novinarka podno tržnice Dolac zaskočila pitanjem: Zašto vjeruje? On nije znao odgovor, ali je u hipu pjesnički odgovorio, ni ne sluteći koliko je ispao mudar: „Zašto vjerujem nije mi znano, možda zato jer mi je dano!“
  • 9: Vlč. Tomislav Fridl uskoro putuje u Kanadu gdje će preuzeti vodstvo HKM Edmonton. On je svih ovih godina zajedno sa svojim dosadašnjim župljanima bio naš suradnik u blagoslovu obitelji i dobročinitelj župnog Caritasa kamo je dovozio hranu u 16 navrata. Stoga mu srdačno zahvaljujemo, a na novoj dužnosti želimo uspjeh i blagoslov kojega sada molimo da zazove na sve nas. Hvala i sretno do ponovnog viđenja.
  • 11: Proslava Marije nositeljice Života je nakon Presvetog Trojstva, a uz Gospu Lurdsku, sv. Antuna, sv. Ivana Pavla II. i bl. Alojzija Stepinca, drugotni blagdan župe. A na proštenjima se uvijek zahvaljuje predvoditeljima i propovjednicima. Iako je preč. dr. sc. Tomislav Markić naš redoviti pastoralni suradnik onda kada to može biti, danas mu zahvaljujemo kao posebnom i dragom gostu, a svima vama neka dobri Gospodin usliši molitve koje ste zazvali po zagovoru Trudne Marije. Njoj ćemo se prije blagoslova još zajedno pomoliti..