DVADESET I DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

Blagdan

 

  • Dvadeset i druga je nedjelja vremena kroz godinu „C“. Misu smo slavili za:
  • + Napretka Paić Karega (9); + Jakova i Ružu Pavić (18,30)

  • Četvrtak je prvi u mjesecu, klanjanje počinje u 18 sati.
  • Ispovijed prvoga petka bit će u crkvi od 17,30, a obilazak bolesnika po kućama i stanovima u prijepodnevnim satima. Nove bolesnike prijavite uredu.
  • U nedjelju 11. rujna zagrebačko hodočašće kreće Majci Božjoj Bistričkoj, ima još slobodnih mjesta u autobusu. Polazak je u 8 sati, povratak u 17, tako da se izborna dužnost može izvršiti bilo prije bilo nakon puta. U subotu uoči hodočaste mladi koji se mogu također prijaviti. Pogledajte o tome izrađene plakate.
  • Hvala darovateljima za radove u župi. Hvala i obiteljima koje su donatori jubilejskog misnog ruha: Hartek i Kormanić, Čuljak, Benčić, Berdik, Nedić i Ledić.
  • Hvala župljanima i župljankama koji su radili kroz cijeli tjedan i osobito jučer, bojajući ogradu i uređujući crkvu i sakristiju. Iduće subote nastavljamo a radovima, pozivamo sve koji mogu pomoći da se pridruže.
  • Na polici za tisak nabavite novi broj Glasa koncila, i drugi tisak.
  • Iz povijesti župe:

Dana 11. ožujka 2002. godine umro je kardinal Franjo Kuharić koji je često svraćao u ovu župu.

Za župni blagdan Presv. Trojstva predstavljen je nosač zvuka dječjeg zbora ‘Mali Prečkanci’ „Pjesma moje duše“ U lipnju su ugošćeni vjernici iz župe Sali zajedno sa župnikom Šimom Šindijom.
30. lipnja bivši župljanin fra Igor Horvat proslavio je svoju mladu misu, a zatim 7. srpnja i fra Marin Grbešić.
Na jesen 2002. otvorena je mrežna stranica župe.

Tamburaški sastav „Fortuna“ je zajedno s „Trinitasom“ snimio božićni cd.

Blagoslovljeni su kipovi Srca Isusova i Marijina, nabaljeni zaslugom župljana donatora.

Župnik je zapisao kako se osjeća da župa sve više stari i polako izumire.

Godine 2003. izvršeni su radovi na proširenju ulaza u župni ured, sakristije i župnikovog stana koji je dobio još jednu, radnu sobu. Po projektu Zvonka Bosnića, radove je izvodio Tomislav Radmam, a donator je bio Ante Glavinić iz Stenjevca i drugi.

Po povratku iz Osijeka, sa susreta s papom Ivanom Pavlom II., u prometnoj automobilskoj nesreći poginuo je vlč. Zdravko Borak, bivši kapelan, a pokopan je u rodnoj Cestici. Iz župe je pošlo stotinjak vjernika na sprovod.

Misu blagdana predvodio je fra Zlatko Špehar, vukovarski gvardijan, te je skupljena i novčana pomoć Vukovaru.

Od 14. do 21. ožujka 2004. održane su misije za sve staleže u župi, a predvodili su ih dominikanci,         o. Marko i o. Anto Bobaš.

Misu Presv. Trojstva predvodio je banjalučki biskup Franjo Komarica,

a 25. kolovoza 2004. godine župnik Božidar Cindori, nakon 11 godina službe, predao je župu novom župniku Josipu Kosu.

  • Misu je danas predvodio i propovijedao, krstio dijete i blagoslovio novo ruho preč. Domagoj Matošević novoimenovani župnik i rektor Nacionalnog marijanskog svetišta u Mariji Bistrici. Želimo mu blagoslov i uspjeh na novoj službi koju će preuzeti 1. rujna, a evo, prije toga je došao u Prečko. Roditeljima Zajec čestitamo i želimo da Ozanu odgoje u vjeri i ljubavi, a svima neka je dobar tek i u slast za obiteljskim stolom i blagoslov Božji neka vas prati u novom radnom tjednu.