SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA „B“,

Iseljenički dan, Blagdan, 27. prosinca 2020.

  • Danas je blagdan Svete obitelji: Isusa, Marije i Josipa. 
  • Ujedno Crkva obilježava Iseljenički dan. S posebnim osjećajima mislimo na naše koji su u stranim zemljama potražili za sebe i obitelj mjesto pod suncem. Mnogi već dugo „grizu tuđinu“, djeca su im se tamo udomaćila i ucijepila u život zemlje koja ih je udomila, no ipak većina od njih misli na stari zavičaj. Molimo da Bog pogleda na nas i da odgovorni u našoj domovini stvaraju uvjete koji će mladim obiteljima otvarati perspektive života i rada u vlastitoj zemlji. 
  • Dragi roditelji, ne umanjujući vaša nastojanja da djeci osigurate sredstva potrebna za život, ne zaboravite ono najvažnije, djeci najpotrebnije. Osim kruha, njima je važnija vaša blizina i podrška. Koliko god vam se čini da im je moderna tehnologija privlačnija od razgovora s vama, oni ipak duboko čeznu za razumijevanjem i prihvaćanjem, živom riječi, vašim pogledom i toplinom. Nitko vas u tome ne može zamijeniti!, Alojzije Stepinac je govorio da nema zdravog naroda bez zdravih, snažnih i sretnih obitelji. Održali smo se jer smo čuvali i branili obitelj koja je izvor života i radosti! Obitelj svetinja, put života i budućnosti, put Crkve i društva.
  • Na Silvestrovo ili Staru godinu himnom Te Deum laudamus – Tebe Boga hvalimo zahvaljujemo Bogu na svim darovima primljenim tijekom kalendarske godine. Zahvalnica je u 18,30. 
  • Na Novu godinu, svetkovinu Bogorodice Marije i Svjetski dan mira. Mise će se slaviti u 9, 11 i 18,30.
  • Uoči Sveta Tri kralja blagoslov je vode koju ćete na Bogojavljenje i u nedjelju Krštenja Isusova u bočicama moći ponijeti svojim kućama.
  • Blagoslov nastavljam u Beethovenovoj u ponedjeljak i utorak, te u Tavankutskoj u srijedu, a u Tijardovićevoj 2 do 6 na Staru godinu.