TREĆA USKRSNA (VAZMENA) NEDJELJA, „A“,

Svetkovina, 26. travnja 2020.

 

  • Treća je uskrsna nedjelja. Mise se slave po upisanim nakanama, još ove nedjelje bez naroda, pa će župljani moliti u svojim domovima uz izravan televizijski prijenos: radnim danom u 18 sati uz HRT3, a ove će nedjelje u 10 sati uz prijenos na HRT1 u zagrebačkoj župi Tijela Kristova – Sopot misu predslaviti pomoćni biskup dr. sc. Ivan Šaško.
  • Iduće nedjelje slavi se svetkovina Dobroga Pastira – 57. svjetski dan molitve za duhovna zvanja kada posebno molimo i doprinosimo za nova duhovna zvanja. Navečer molimo uskrsnu pobožnost Puta svjetla.
  • U ovome tjednu iščekujemo upute biskupa za slavljenje svetih misa i drugih sakramenata počevši od subote 2. svibnja. Obavijesti o tome izvjesit ćemo na oglasnu ploču, vrata crkve te postaviti na internetsku stranicu župe.
  • Upis misnih nakana moguć je telefonom u uredovno vrijeme župnoga ureda: od utorka do četvrtka od 16,30 do 18,30, a u subotu 2. svibnja prvi je uredovni dan župnoga ureda za rad sa strankama od 9 do 12 sati.
  • I dalje molim župljane da pomažu svoju zajednicu, osobito karitativne aktivnosti koje su u doba krize uzrokovane bolešću i potresom, sada još potrebnije: uplate možete izvršiti na broj: IBAN HR0724020061100280214, model HR99, poziv na broj (prazno), s naznakom „za Caritasove pakete namirnica“ ili u neku drugu svrhu, ili ga ubacite u za to predviđenu kutiju u crkvi (kada je otvorena) odnosno u špilji Gospe Lurdske (kada je crkva zatvorena).
  • Župni caritas također moli da se ne donosi odjeća jer nju nitko ne traži. Osobe u potrebi Caritasu se obraćaju za novčanu potporu ili za kuhinjske namirnice.
  • Katolički dvotjednik „Glas koncila“ – novi broj nabavite na polici za tisak u otvorenoj crkvi, a donosi mnoge zanimljive članke: Ranjena katedrala spašena od iznimne ugroze, Covid -19 ili povratak na početak, U krizi treba vidjeti mogućnost boljega početka, Svi smo krhki, svi jednaki, svi dragocjeni, Etičke posljedice izolacije društva, Kako sačuvati zajedništvo vjernika?..
  • Nad sve nas neka siđe blagoslov Božji za novi tjedan pred nama.