TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

Blagdan 26.siječnja 2020.

 

  • Proslavili smo Treću nedjelju godine ‘A’. 
  • Sutra u 13 sati na groblju u Gornjem Vrapču ispratit ćemo Župnu pastoralnu vijećnicu Renatu Golubić, misa zadušnica će biti u 18,30.
  • Danas od 14 do 16 sati poslijepodne je naknadni blagoslov za obitelji koji su se za danas prijavile. Završetak je u subotu i nedjelju 1. i 2. veljače. 
  • Teološko pastoralni tjedan na Šalati, 60.-ti po redu, održava se od utorka do četvrtka na temu: „Navještaj evanđelja u suvremenoj Europi“. Uz predavanja se održava i sajam predmeta potrebnih za liturgiju, popularno zvani ‘pop-shop’. 
  • U subotu 8. veljače idemo na hodočašće u Krašić. Ondje ćemo sudjelovati na križnome putu i večernjem misnom slavlju priprave za blagdan Stepinčeva. Polazak je u 15 sati poslije podne, a povratak nakon što pojedemo kobasice i kolače te popijemo vino koje nam u Krašiću sprema župnik sa svojim župljanima. Prijevoz je 60 kn. Upisi danas.
  • Misne nakane za 2020. primamo u župnom uredu, a Glas koncila i tiskovine nabavite na polici. U današnjem broju je troje naših župljana: mons. dr. Hrvoje Škrlec, savjetnik u nuncijaturi Svete Stolice pri EU u Bruxellessu, pročitajte interwiew s njim, Ivana Vahčić, naša vjeroučiteljica i kateheta u župi, pročitajte reportaža o njom, a tko je treći, jedan novinar lista Ivan Tašev je također naš župljanin, pa i u ovome broju kao i u svakom drugom ima nekoliko njegovih priloga.
  • Jeste riješili domaću zadaću? Dogovorili s članovima obitelji o smještaju mladih u vaše domove? Dakle, 9 i 10. svibnja održava se susret Hrvatske katoličke mladeži iz Hrvatske i svijeta u Zagrebu. Prijave domaćina s brojem kreveta i prostorom za vreće za spavanje upisuju se u župi. Prijave naših domaćih mladih da bi dobili akreditaciju za susret na Trgu bana Jelačića vrše se također u župi. Još jednom Vas lijepo molimo i potičemo da prihvatite nekoliko mladih u svoje domove na jednu ili dvije noći u svibnju. Na susretljivosti i gostoprimstvu unaprijed hvala.
  • Svima neka je odmoran i blagoslovljen Dan Gospodnji.