ROĐENJE GOSPODINOVO – B O Ž I Ć „B“,

Zapovijedana svetkovina, 25. prosinca 2020.

  • Slavimo svetkovinu Rođenja Kristova ili Božić, drugi po važnosti kršćanski blagdan.
  • Sutra u subotu blagdan je prvog kršćanskog mučenika sv. Stjepana, neradni dan. Stoga su mise u župi u 9 i 18,30.
  • U nedjelju je blagdan sv. Obitelji Isusa, Marije i Josipa, sv. Ivana apostola i evanđeliste, te Iseljenički dan. U molitvama se spominjemo svih naših milih i dragih koji zarađuju za život izvan domovine.
  • U prigodi svetkovine Božića zahvaljujem svim članovima grupa aktivnih u pastoralu župe: ministrantima, čitačima, pjevačima, solistima i voditeljima zborova, volonterima Caritasa, molitvenim zajednicama Liturgijsko-biblijskoj i Marijinoj legiji, župljanima koji dobrovoljnim radom pomažu župi, svima koji doprinosite župnim i karitativnim potrebama, članovima vijeća i župnim suradnicima, svima koji su uredili crkvu i jaslice. Hvala i mladima koji brinu za kićenje crkve i dvorišta i raznošenje pisama. Hvala bogoslovu i izvanrednoj djeliteljici pričesti na pomoći u pastoralu župe kao i župnoj katehistici.
  • Misne nakane za 2021. upisuju se u uredovno vrijeme župnoga ureda.
  • Blagoslov obitelji nastavljam u ponedjeljak po rasporedu dobivenom na Vašu kućnu adresu. Ako netko nije dobio pismo, javit će se župnom uredu. Osim redovitog rasporeda moguće je dogovoriti se i u naknadnom terminu blagoslova.

 

„Bog se u betlehemskom Djetešcu približio čovjeku obgrlivši ga ljubavlju. A ta Božja ljubav obvezuje sve nas koji ga primamo u trajan odnos bratstva i međusobnog prijateljstva.“

(J. Kuhtić – rektor zagrebačke katedrale)

 

Čestit i radostan Božić

u ime članova župnih vijeća, bogoslova i župnih suradnika

žele Vam prezbiteri: Tomislav i Željko.