ROĐENJE GOSPODINOVO – B O Ž I Ć „A“,

Zapovijedana svetkovina, 25. prosinca 2019.

Mise bdijenja i polnoćka

 

  • Božićnim bdijenjem (misom polnoćkom) započeli smo proslavu Rođenja Kristova ili Božić, iza Uskrsa najveći kršćanski blagdan.
  • Na dan Božića mise su u 8; 9,30; 11 i 18,30.
  • Zahvaljujem Dječjem zboru „Malim Prečkancima“, Mješovitom župnom zboru, Zboru mladih ‘Trinitas’, i voditeljima i orguljašima Damiru Jankoviću i Draganu Bubica za sve što čine tijekom cijele godine pjevajući za vrijeme litugijskih slavlja. Hvala čitačima, izvođačima božićnog igrokaza i animatorima. Hvala i za večerašnji koncert božićnih pjesama. Hvala našim pastoralnim suradnicima preč. dr. sc. Tomislavu Markiću i preč. Antunu Piličiću..
  • Nabavite božićni broj „Glasa koncila“ na polici za tisak.
  • Ako netko nije dobio božićno pismo u sandučić, može reklamirati. U pismu je raspored po kojemu ćemo obilaziti obitelji i s vama se moliti za vaše potrebe i nakane počevši od (preksutrašnjeg) blagdana sv. Ivana apostola i evanđeliste. Osim redovitog rasporeda moguće je dogovoriti se i u naknadnom terminu. Mala korekcija se odnosi na nedjelju, 29. prosinca, kada će u Haendlovoj i Tavankutskoj ulici blagoslov započeti u 9, a ne u 10 sati.

Kaže jedna čestitka: ‘U svom dolasku na svijet, Božji Sin, ponizno nam je darovao samoga sebe da i mi kao djeca Božja poniznošću skrbimo za svakoga čovjeka i cijeli svijet.“

S tim mislima Vama i vašim ukućanima u ime članova župnih vijeća, bogoslova i župnih suradnika, te prečč. Antuna Piličića, Vladimira Trkmića, Tomislava i Miroslava Markića, želim čestit i blagoslovljen Božić, a novorođeno Dijete Bog neka nas prati svojim blagoslovom!