ROĐENJE GOSPODINOVO – B O Ž I Ć „B“,

Zapovijedana svetkovina, 25. prosinca 2017.

 

  • Slavimo zapovijedanu svetkovinu Rođenja Kristova ili Božić, drugi po važnosti kršćanski blagdan. (Nakane mise: 8: +ob. Bolarić i obb. Šiprag, Duš i Ožegović; 9,30: +ob. Jelić i +Adrijanu Vrbanović; 18,30: za duše u čistilištu)
  • Sutra u utorak blagdan je prvog kršćanskog mučenika sv. Stjepana, neradni dan. Stoga su mise u župi u 9 i 18,30.
  • U nedjelju je blagdan sv. Obitelji Isusa, Marije i Josipa. To je ujedno Iseljenički dan. U molitvama se spominjemo svih naših milih i dragih koji zarađuju za život izvan domovine. Kako je u nedjelju Stara godina ili Silvestrovo, dolaskom na misu zahvaljujemo na svim milostima godine na izmaku.
  • U prigodi svetkovine Božića zahvaljujemo svim članovima grupa aktivnih u pastoralu župe: ministrantima, čitačima, pjevačima, solistima i voditeljima zborova, volonterima Caritasa, molitvenim zajednicama Liturgijsko-biblijskoj i Marijinoj legiji, župljanima koji dobrovoljnim radom pomažu župi, svima vama koji doprinostite župnim i karitativnim potrebama, članovima vijeća i svim župnim suradnicima, svima koji su uredili crkvu i jaslice. Hvala župnim pastoralnim vijećnicima, župnim suradnicima i mladima koji brinu za kićenje crkve i dvorišta i raznošenje pisama. Hvala bogoslovima i izvanrednoj djeliteljici pričesti na pomoći u pastoralu župe.
  • Misne nakane za 2018. možete upisati u uredovno vrijeme župnog ureda.
  • Ako netko nije dobio božićno pismo u svoj sandučić, neka ga dođe uzeti, pa ćemo ispraviti i na popisu. U pismu je raspored po kojemu ćemo obilaziti obitelji i s vama se moliti za vaše potrebe i nakane počevši od blagdana sv. Stjepana nakon mise u 9 sati. Osim redovitog rasporeda moguće je dogovoriti se i u naknadnom terminu blagoslova.

 

 

Ljudski je nepojmljivo, ali božanski lijepo i ohrabrujuće

da je Sin Božji htio postati Sinom Čovječjim

kako bi sve sinove i kćeri ljudske učinio djecom Božjom.

To je melem od vjere za sve naše ljudske rane

i stoga vam čestit i radostan Božić

u ime članova župnih vijeća, bogoslova i župnih suradnika

žele prezbiteri: Antun, Tomislav, Miroslav i Željko.