ROĐENJE GOSPODINOVO – B O Ž I Ć „A“,
Zapovijedana svetkovina
Mise bdijenja i polnoćka 25. prosinca 2016

 

  • Božićnim bdijenjem i misom polnoćkom započeli smo proslavu Rođenja Kristova ili Božić, iza Uskrsa najveći kršćanski blagdan. (Nakane: 19: +Josip Jagić i ob.; 21: +Franjo, Mijo, Dinko, Vlado, Štefanija i Ana; 24: +Franjo Zbodulja; +Katarina, Ivan i Lucija Vidaković i Franciska Milak)
  • Na dan Božića mise su u 8; 9,30; 11 i 18,30.

  • Zahvaljujem Dječjem zboru „Malim Prečkancima“ i voditeljima Damiru Jankoviću i Nataliji Novak za sve što čine tijekom cijele godine za lijepo pjevanje litugijskih slavlja. Hvala predvoditeljiu i našem pastoralnom suradniku preč. dr. Tomislavu Markiću.
  • Zahvaljujem pjevačima i voditelju i orguljašu Draganu Bubica koji su pjevali misu bdjenja. Hvala im za sve što čine tijekom cijele liturgijske godine. Hvala našem preč. Antunu Piličiću na svoj pomoći tijekom cijele godine.
  • Zahvaljujem Pjevačima iz naših zborova i njihovu voditelju Damiru Jankoviću koji su pjevali polnoćku. Hvala im za sve što čine tijekom cijele liturgijske godine da bi nam liturgija bila skladna i lijepa.

  • U kućici nabavite kalendare za 2017. godinu, a na polici božićni broj „Glasa koncila“ i pismo župljanima.
  • Ako netko nije dobio božićno pismo u svoj sandučić, neka ga uzme na polici, a telefonom javi u uredovno vrijeme da ispravimo grešku popisa. U pismu je raspored po kojemu ćemo obilaziti obitelji i s vama se moliti za vaše potrebe i nakane počevši od sutrašnjeg blagdana sv. Stjepana u 10 sati, nakon mise u 9, kada je blagoslov u ulici Marijane Radev. U utorak i srijedu je Dobronićeva, u srijedu navečer Baranovićeva broj 2., u četvrtak ostatak Baranovićeve, u petak Haendelova, a u subotu Paljetkova. Potkrala se i jedna greška. 11. siječnja u Tijardovićevoj kreće se od broja 34. Osim redovitog rasporeda moguće je dogovoriti se i u naknadnom terminu blagoslova.

 

Vama i vašim ukućanima u ime članova župnih vijeća, bogoslova i svih župnih suradnika te prečč. Antuna Piličića i Tomislava Markića, želim sretan i blagoslovljen Božić, a novorođeno Dijete Bog neka nas prati svojim blagoslovom!