ROĐENJE GOSPODINOVO – B O Ž I Ć „A“,

Zapovijedana svetkovina

25. prosinca 2016.

 

  • Slavimo zapovijedanu svetkovinu Rođenja Kristova ili Božić, iza Uskrsa najveći kršćanski blagdan. (Nakane mise: 8: +ob. Bolarić; 9,30: +ob. Jelić; 18,30: + Jelka Vlašić i Mara Latin)
  • Sutra u ponedjeljak blagdan je prvog kršćanskog mučenika sv. Stjepana, neradni dan. Stoga su mise u župi u 9 i 18,30, kao i u petak na blagdan sv. Obitelji Isusa, Marije i Josipa. To je ujedno Iseljenički dan. U molitvama se spominjemo svih naših milih i dragih koji zarađuju za život izvan domovine.
  • Sutra, na Štefanje, uz večernju misu koncert će izvesti zbor mladih „Trinitas“.
  • U utorak je sv. Ivan, apostol i evanđelist, a u srijedu Nevina dječica, mučenici. Mise su tih dana u 18,30 kao i na Silvestrovo – Staru godinu kada prikazujemo misu zahvalnicu.
  • U ovoj prigodi svetkovine Božića zahvaljujem svim članovima grupa aktivnih u pastoralu župe: ministrantima, čitačima, pjevačima, solistima i voditeljima zborova, volonterima Caritasa, molitvenim zajednicama Liturgijsko-biblijskoj i Marijinoj legiji, župljanima koji dobrovoljnim radom pomažu župi, svima vama koji materijalno doprinostite župnim i karitativnim potrebama, članovima vijeća i svim župnim suradnicima, Serdar koja je darovala bor za crkvu, Karlu Zavackom koji je uredio jaslice, gospođama koje su pripremile i uredile crkvu. Hvala župnim pastoralnim vijećnicima, župnim suradnicima i mladima, koji brinu za kićenje crkve i dvorišta i raznošenje pisama. Hvala Željki Vakuli, izvanrednoj djeliteljici pričesti na brojnoj i raznoj pomoći u pastoralu i životu župe.
  • Misne nakane za 2017. možete upisati u uredovno vrijeme župnog ureda.
  • Ako netko nije dobio božićno pismo u svoj sandučić, neka ga uzme u crkvi, a telefonom javi u uredovno vrijeme da ispravimo grešku popisa. U pismu je raspored po kojemu ćemo obilaziti obitelji i s vama se moliti za vaše potrebe i nakane počevši od blagdana sv. Stjepana nakon mise u 9 sati. Osim redovitog rasporeda moguće je dogovoriti se i u naknadnom terminu blagoslova.

 

Sretan i blagoslovljen Božić u ime članova župnih vijeća, bogoslova i svih župnih suradnika, žele vam prezbiteri: Antun, Tomislav i Željko.