SEDMA USKRSNA (VAZMENA), „A“,

Dan sredstava društvenog priopćavanja – medija,

Svetkovina, 24. svibnja 2020.

 

  • Slavimo Sedmu uskrsnu nedjelju i Dan sredstava društvenih komunikacija. Molimo da mediji iznose objektivnu istinu štiteći ugled i dobar glas sviju o kojima izvješćuju.
  • Roditelje kandidata za Prvu svetu pričest molim da nam vrate potpisane suglasnosti, ako su kod kuće uspjeli postići konsenzus, a na stoliću mogu uzeti konkretne upute za Prvu svetu ispovijed i pričest djece, što smo dogovorili na roditeljskom sastanku, da vam bude pomoć u radu s djecom jer donosi i predložak kako se ispovjediti.
  • Svaku večer molimo marijansku svibanjsku pobožnost. U subotu je Dan državnosti, na večernjoj misi molimo za Domovinu.
  • Iduće nedjelje zapovijedanom svetkovinom PEDESETNICE ili DUHOVA završava vazmeno vrijeme, a Crkva slavi rođendan. To je nakon Uskrsa i Božića treća najvažnija svetkovina liturgijske godine. Na Duhove ćemo krstiti djecu kandidate za prvu svetu pričest koji još nisu kršteni pod večernjim slavljem mise u 18,30.
  • U gradu Zagrebu, 31. svibnja slavi se svetkovina Majke Božje kamenitih vrata. Misu ispred katedrale i procesiju predvodit će nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua. Kako taj blagdan pada na svetkovinu Duhova, duhovskim misama i mi ćemo u župi zahvaliti Bogu što nas je u nedavnom potresu poštedio ljudskih žrtava, osim jednog mladog cvijetka, djevojčice koja je stradala u svome domu u centru grada. Zahvalit ćemo i što epidemiju koronavirusa uspješno nadvladavamo i zamoliti pomoć i ubuduće da se možemo nositi sa svim teškoćama koje će nam život donijeti.
  • Osim što smo zahvalni Bogu, pozivamo se biti također i solidarni prema onim stradalim sugrađanima kojima pomoć treba jer su dosad dobili kako se ono kaže ‘tri cigle i dva crijepa’, tako da grcaju i dalje u suzama kao što je svjedočila jedna mlada žena: ‘Političari će uskoro na odmor u južne krajeve, a što ćemo mi?’ Kutija se nalazi na stoliću ispod trijema, kao i škrabica Caritasa za siromašne obitelji naše župe.
  • Novi „Glas koncila“, donosi: Iskustvo međugorskog ispovjednika koji je prebolio Covid-19, Na virus izdaje odgovorio pandemijom milosrđa, Župni život u epicentru potresa: reportaža iz Markuševca i Granešine, Crkva darovala milijun kuna za medicinsku opremu, Mentalitet ‘krda’ ili obitelji.. itd. Ondje možete pročitati i poruku pape Franje uz današnji dan medija.
  • U novome radnom tjednu neka vas i sve vaše prati blagoslov Božji.