SEDAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,
Blagdan



  • Sedamnaesta je nedjelja kroz godinu „C“, nedjelja sv. Kristofora. Misu smo slavili za: +Branku Vrhovec (9) + Franju, Mihelu, Gašpara i Antoniju Supina, Mirka, Anu i Franju Boroš te Martina Galić (18,30)
  • Sutra, u ponedjeljak, je sv. Jakov, ap.; u utorak sv. Joakim i Ana, roditelji BDM, proštenje je u Rudešu, pogledajte plakat; u srijedu je sv. Kristofor; a u petak sv. Marta.
  • U predvorju nabavite vjerski tisak i novi broj Glasa Koncila.
  • Župnom caritasu može se prijaviti pet socijalno ugroženih obitelji čije dijete ove godine kreće u prvi razred osnovne škole kako bismo ih pridodali velikoj akciji Caritasa nadbiskupije: „Susret solidarnosti – opremanje prvašića za školu“
  • Iz povijesti župe:

     Od 19. srpnja 1993. kroz sljedećih 11 godina upraviteljem župe imenovan je Božidar Cindori. Kroz to razdoblje izmijenili su se sljedeći župni vikari – kapelani: Darko Juras, Davor Škara, + Zdravko Borak, Mario Migles i Drago Kozić. U početku je djelovala i č.s. Dragica Devčić.

     Župnik je nastojao na župu dovesti nekoliko časnih sestara, stoga je pisao redovničkim poglavaricama gotovo svih redova i družbi u Hrvatskoj, ali su sve molbe bile odbijene, stoga su za suradnike angažirani zauzeti vjernici-laici.

     Saniran je krov crkve, postavljena nova elektronska zvona, novi oltar, ambon, svetohranište, krstionica i svijećnjaci u drvu, rad Marijana Dekanića, uređen kip Gospe Lurdske, postavljen kip sv. Josipa od drva i od bronce sv. Antuna Padovanskog, te kip Srca Isusova, u Lurdu su nabavljeni kipovi Gospe Lurdske i Bernardice za buduću vanjsku špilju, obnovljeno je liturgijsko ruho i posuđe,  nanovo uređen župni stan, te obojana crkva. Dobrovoljnim radom izgrađene su garaže, a renoviran je i podrum u kojem je uređena dvorana za susrete i druženja.

     U svetištu je pak, umjesto ranije planiranog Presv. Trojstva, postavljen vitraj s motivom Posljednje večere, rad Nevenke Ukrainczyk, realiziran u radionici „Stab“ pod vodstvom Siniše Bačića.

     Svi su ti predmeti 12. veljače 1995. bili svečano blagoslovljeni prilikom euharistijskog slavlja kojeg je predvodio pomoćni zagrebački biskup Marko Culej.

  • A sada znamo i datum proslave 50te obljetnice župe: u nedjelju 16. listopada u 11 sati svečano misno slavlje proslave 50 godina župe predvodit će gospodin nadbiskup Josip kardinal Bozanić.
  • Blagoslov Božji neka vas prati u novom tjednu pred nama, osobito one koji kreću na put neka prati zaštita sv. Kristofora, zaštitnika putnika i putovanja.