SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

Blagdan, 23. veljače 2020.

 

 

  • Sedma je nedjelja kroz godinu ‘A’. 
  • U ovome tjednu sve grupe i skupine dolaze na župnu katehezu u srijedu bilo ujutro u 9 bilo navečer u 18,30. Danas kandidati neka ostanu kratko u klupama radi prozivke.
  • Na čistu srijedu je prvi dan korizme. Strogi je post i nemrs, a pepelimo se u znak pristajanja da ćemo se uključiti u korizmenu pokoru. Post obvezuje vjernike od 18. do 60. godine i odnosi se na uzimanje najviše tri obroka dnevno, jednom do sita, a u druga dva može se malo založiti. Nemrs na Pepelnicu i svakoga korizmenoga petka znači ne jesti meso, a odvezuje vjernike od 14. godine do konca života. Mise pepeljenja biti će u 9 i u 18,30. U 18,15 molimo časoslov. 
  • Petkom i nedjeljom u 17,50 obavljamo pobožnost Križnoga puta raznih autora na koju pozivam i odrasle i djecu. 
  • U subotu će biti vjeronauk za mlade u 19 sati u dvorani Pastoralnog centra. Na vjeronauk se pozivaju svi mladi prijavljeni za susret Hrvatske katoličke mladeži. Tema susreta je Svadba u Kani. To je prva od šest kateheza pripreme za Susret mladih u Zagrebu. 
  • Na polici nabavite novi broj ‘Glasa Koncila’ i ostalo iz tiska. 
  • Danas je prigoda najaviti dva hodočašća i duhovno studijsko putovanje u Makedoniju. Letci se nalaze na polici za tisak. Na žalosni petak 3. travnja poslije podne ide se u Mariju Bistricu kako bismo nazočili Križnome putu sa svijećama na bistričkoj Kalvariji, a u subotu 28. ožujka hodočašće poduzimamo u Križevce i Molve. U križevačkoj katedrali slavit ćemo Liturgiju sv. Ivana Zlatoustog, katoličku misu grčkoga obreda, i pričestiti se kvasnim kruhom, posjetiti Muzej biskupije i ručati u ‘Prigorskim dvorima’, a u Molvama će nas primiti otac konventualac gdje ćemo moliti Večernju časoslova u crkvi Uznesenja Marijina, marijanskom svetištu Varaždinske biskupije. Prijevoz i ručak su 145 kn. Upisi od danas.
  • Preostaje nam zazvati Božji blagoslov nad sve nas na početku novoga radnog tjedna, a prije toga će nam se kratko predstaviti udruga za djecu s invaliditetom i posebnim potrebama „Hrabrost“ i izmolit ćemo molitvu za mlade.