DVADESET I PETA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

Zaziv Duha Svetoga,

Blagdan, 23. rujna 2018.

 

 

  • Dvadeset i peta je nedjelja kroz godinu „B“. (Misu smo slavili: po nakani za ozdravljenje djeteta (9); + obb. Štimac, Bistrović i Prekupec; + Đurđicu i Milana Gašparić (18,30))
  • 11: Ovom euharistijom zazvali smo pomoć Duha Svetoga na početku školske i pastoralne godine. Zamolili Boga da uđe svojim Duhom u dubine našega bića i iznutra nas prožme i obnovi. Uz učitelje, učiteljice, torbu, knjige, bilježnice, papuče, trebamo primiti i Isusa Krista jer u nama ima puno toga nemoćnoga, zločestoga i sebičnoga što nas jedne od drugih dijeli da ne možemo biti dobri učenici. Stoga je Isus važan za naš učenički hod u školi da se ne damo uvesti u svijet zla i raznih ovisnosti, nego da ostanemo njegovi, da rastemo s njim u svakodnevnoj molitvi i nedjeljnoj misi kako ne bi umrla duša u nama. Kad smo nemoćni, trebamo doći pred onoga tko je moćan. Nije dovoljno ići sam, nego s drugim i s Bogom. Duh Sveti pomaže našu slabost i nemoć.
  • Možete pročitati i poruku đakovačkog-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, predsjednika Vijeća za katehizaciju, upućenu povodom početka nove školske godine.
  • Danas predajemo prijavnica i upisujemo se u jednu od tri ponuđene grupe župne kateheze, za one koji žele svetu potvrdu i prvu svetu pričest primiti iduće godine. U nedjelju ćemo izvjesiti imena upisanih i time ih predstaviti župnoj zajednici, tako da je s 1. 10. upis završen, poručite ostalima koji to nisu učinili a računaju s time, nakon toga moguće je upisati se za 2020. god. Prijavnice i ostali materijali nalaze se na polici za tisak.
  • Slijedeći naš plan i program, u subotu je oratorij, obaveza za treću grupu prvopričesnika i krizmanika, a po volji za prvu i drugu. Od 10 do 12 sati je oratorij za niže razrede, a od 16 do 18 za više. Osim trećih i osmih, u subotu se pozivaju i sva druga djeca ostalih razreda osnovne škole, a o tome će više reći i predstavnica animatora mladih koji organiziraju i vode subotnje druženje.
  • Školsku djecu pozivam na revnost i redovitost u dolascima na nedjeljne svete mise.
  • Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu od listopada organizira program stručnog teološko-duhovnog ograzovanja i usavršavanja pod nazivom ‘Teološka kultura’ namijenjen svim vjernicima koji su zainteresirani produbiti razumijevanje svoje vjere, a uključuje 8 temeljnih područja izučavanja: Filozofija i osnovna teologija, Biblija, Dogmatika i ekumenska teologija, Povijest Crkve i patrologija, Moral i socijalni nauk Crkve, Liturgika, Pastoral i katehetika te Kanonsko pravo. Možete o tome uzeti letak.
  • Prijave za Marijin Trsat u subotu 29. rujna traju još tijekom današnjeg dana, pa ćemo sutra donijeti odluku o polasku na put.
  • Na polici nabavite vjerski tisak i novi broj Glasa Koncila.
  • Blagoslov Božji u novom tjednu neka prati radnike i đake, sve nas.