KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA ‘B’,

Svetkovina, 22. studenoga 2015.

 

  • Svetkovinom Krista Kralja svega stvorenja zaključujemo liturgijsku godinu „B“, slaveći misu za +Barbaru i Martina Babić, obb. Bebek i Rob (9); +Dragutina Hlupić (18,30)
  • Župna kateheza ovoga tjedna odvija se u subotu kada će se održati kreativne radionice. U 9 sati prvopričesnički kandidati I i II. grupe po volji. 10,30 prvopričesnički kandidati III. grupe obje škole obvezatno. U 15 sati krizmanički kandidati III grupe škole Tesla, obvezatno. U 16,30 krizmanički kandidati III. grupe škole Prečko, obvezatno i u 18 sati krizmanički kandidati I i II grupe škole Tesla, po volji. Raspored je na oglasnoj ploči.
  • Kreativna radionica danas nudi adventske vijence, a iduće nedjelje vijence i bož. pšenicu.
  • Idućom nedjeljom Prvom došašća počinjemo novu crkvenu godinu i advent, pripravu za Božić. Nedjeljnom rasporedu misa dodajemo još i zornicu. Mise zornice bit će dakle svakog jutra u 6 sati poslije kojih slijedi topla okrepa u dvorani, budući u podrumu traju radovi. Uređujemo veliku svečanu i dvije manje dvorane, stoga trebamo i vašu pomoć, a u ovoj prilici zahvaljujemo svim dosadašnjim darovtaljeima.
  • Nastavljamo s upisom misa za iduću 2016. godinu u uredovno vrijeme Župnoga ureda.
  • U kućici možete nabaviti razne nove kalendare za 2016. godinu i novi broj Glas koncila.
  • Danas izabiremo članove novoga Župnog pastoralnog vijeća za sljedećih 5 godina. Punoljetni vjernici s 18 godina i primljenim sakramentima inicijacije koji su danas došli na misu i to žele učiniti uzet će po jedan listić i olovku na stoliću kod izlaza, te zaokružiti 18 rednih brojeva ispred imena kandidata od njih 36. Mi nemamo izborne komisije kao ni promatrače jer imamo druge organe, a to su vjerničko povjerenje jednih u druge, poštenje i savjest koji nam nalažu da sve dobro napravimo. Župno pastoralno vijeće je župnikovo savjetodavno tijelo koje proučava, planira, usklađuje, priprema i provjerava izvođenje pastoralnoga rada u župi.
  • Blagoslov Božji zazivamo na sve nas.