P R E S V E T O   T R O J S T V O  „C“

Svetkovina župe

 

 • Božić je djelo Oca, Uskrs djelo Sina, a Duhovi Duha Svetoga. Danas slavimo Svetu Trojicu zajedno, a zapravo jednoga Boga u svetkovini koja je u našoj župi ujedno župni blagdan. Presv. Trojstvo, najjačeg zaštitinika i imendan naše župe čestitam svim župljanima, zahvaljujujući Gospodinu na svim darovima.
 • Hvala svim prezbiterima koji su danas došli u koncelebraciju ovog slavlja I našem don Antunu za svu pomoć u župi korz proteklih godinu dana.
 • Večeras u 18,10 pjevamo svečanu Večernju Presv. Trojstvu, nakon koje misu predvodi don Antun.
 • U 16,30 sati je kulturno-umjetnički program, a zabava nakon večernje mise uz band „Sjene“.
 • U četvrtak je zapovijedana svetkovina Tijelova: mise su prije podne u 9 i 11, navečer u 18,30 i tijelovska procesija nakon nje. Pozivam djecu, ovogodišnje prvopričesnike da dođu s laticama cvijeća u košaricama,kojima će posipati put Presvetom u procesiji. To je ujedno i blagdan crkve Corpus Domini. A u utorak je blagdan župe Marije Pomoćnice na Knežiji.
 • U subotu 4. lipnja, naši bolesnici polaze na bistričko hodočašće. Još ima mjesta u autobusu.
 • U pripravi za proslavu 50.te obljetnice župe napredujemo i s planiranim radovima. Hvala svima koji se uključiju na bilo koji način. Uređenje podrumskih prostorija na samom je kraju. I legalizaciju nadograđenih objekata privodimo kraju. Gospodin Završena je obnova pokrova sjenice u dvorištu. Nakon uređenja prostorija glavne zgrade, naši majstori preselili su se u Pastoralni centar i obojili garažu. Izrađena je polica za tisak i ormarić za razglasne kutije. Hvala donatorima. Dobili smo odobrenje za postavljanje vitraja Ivana Pavla II. i bl. Alojzija Stepinca. U svetištu predstoji postavljanje kamenih ploča što ćemo, nadamo se stići do jeseni. Sve ovo nabrojeno ni ne bismo uspjeli da nema molitvene potpore župljana, osobito u euharistijskom klanjanju četvrtkom za župnu zajednicu jer upravo ta molitva otvara i oraspoložuje mnoga stisnuta srca. U nemogućnosti nabrojanja darovatelje, hvala svima koji vide potrebe svoje zajednice, kao i onima koje ću danas nehotice izostaviti.
 • Hvala našim pjevačima i voditeljima zborova, ministrantima, suradnicima župe, gospođama koje cijele godine sudjeluju u čišćenju, uređenju dvorišta, brizi o cvijeću, aranžiranju crkve, pranju misnoga ruha, našim majstorima, koji su nam na usluzi kad zatreba, župnim vijećnicima, mladima, pekari ‘Prečko’ za snabdjevanje kruhom i svima drugima. I ova bi imena trebalo nizati, ali za njih zna onaj tko treba znati.
 • Ispred crkve kod naših animatorica možete nabaviti „Glas koncila“, knjižice, majice, plastificirane molitve presv. Trojstvu, krunice, ‘svete sličice’ i drugo.
 • U dvorištu će vas suradnici poslužiti sendvićem i pićem: sokovima, kolačima koje su ispekle naše župljanke na čemu im od srca zahvaljujemo.
 • Vi koji ste odlučili duhovno se pripremiti za ovaj blagdan kroz večeri trodnevnice, a voditelji su bili prefekti Bogoslovije, niste požalili, sad ste tri koraka ispred ostalih, i danas možete veselo slaviti jer ste bez svake sumnje jači i snažniji u vjeri. Već sam rekao, Nadbiskup u sjemenište šalje najbolje svećenike jer oni su župnici budućih župnika. Ako su trojica prefekta nešto kao sjemenišni kapelani, duhovnik je sigurno župnik jer najviše brine za duše onih koji se pripremaju za dušobrižnike. Hvala vam od srca, preč, oče duhovniče, za svaku izgovorenu riječ utjehe i ohrabrenja. I što ste prihvatili obje naše mise iako vaš čeka još i večernja u Velikoj Gorici.
 • Nakon blagoslova, Bogoslovski oktet koji je tako lijepo i skladno pjevao namisi, predvođen svojim voditeljem i orguljašem, zapjevat će nam još pokoju pjemu u koncertu i tako nam se predstaviti, a mi zahvaljujemo za uloženi trud vježbanja i dolaska u našu sredinu. Osim pljeskom i ručkom, nagradit ćemo vas i svojim prilozima fondu ‘Djela za zvanja’ čija je kutija kod police za tisak, po želji i mogućnostima.
 • Budući je naša crkva na današnji blagdan jubilejska, za dobivanje potpunog oprosta za sebe ili za pokojne potrebno je ispovijediti se, izmoliti Vjerovanje što smo učinili u misi, i molitve po nakani sv. Oca što ćemo učiniti sada prije blagoslova: Oče naš.. Zdravo Marijo.. Slava Ocu.. (3x).
 • Dragi župljani, sretan vam blagdan župe s obiljem darovane milosti Presvetog Trojstva! Živjeli!