NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA „C“,

‘USKRS, V A Z A M’

Zapovijedana svetkovina, 21. travnja 2019.

 

  • Slavimo Uskrs – najveći kršćanski blagdan na kojemu se temelji sva naša vjera.
  • Uskrsne mise danas su u 7; 9,30, 11, koju predvodi Tomislav Markić i u 18,30
  • Sutra na Uskrsni ponedjeljak također je blagdan, mise će biti u 9 i 18,30 sati.
  • Iduće nedjelje slavi se Bijela nedjelja, nedjelja Božanskog milosrđa ili Mali Uskrs.
  • Krizma je u subotu prije Treće uskrsne nedjelje, 4. svibnja u 11 sati. Djelitelj će biti biskupski delegat msgr. Ivan Miklenić, kanonik Prvostologa kaptola zagrebačkog i glavni urednik ‘Glasa Koncila’, a Prve pričesti subotama 11. i 18. svibnja u 10 sati. Župnu svetkovinu Presvetoga Trojstva proslavljamo u nedjelju 16. lipnja, a mladu misu u nedjelju 14. srpnja slavi naš fra Andreo Matanović.
  • Hvala svima koji pomažete tijekom liturgijske godine: ministrantima, čitačima, pjevačima i voditeljima zborova, članovima molitvenih i drugih skupina, animatorima mladih, majstorima, vijećnicima, odbornicima i volonterima Župnog caritasa. župnim suradnicima koji brinu za crkveno ruho i uređenje crkve, donose kolače kada dolazi kler dekanata, pekari ‘Prečko’. Osobito hvala župljanima koji za nas prinose molitve.
  • Hvala straži Božjega groba, vjernicima laicima i vatrogascima; svim dobročiniteljima, donatorima uskrsne svijeće i cvijeća za grob i oltar. Hvala i anonimnim darovateljima.
  • Nabavite uskrsni broj „Glas koncila“, uzmite detaljni program predstojećeg puta. Naime, pred nama je jedno posebno putovanje u Srijem, Bačku i Banat (Vojvodinu) na koje idemo od petka do nedjelje, 24 – 26. svibnja. Vrlo često i s mnogima možete ići u Rim, Svetu zemlju, Fatimu ili Lurd, a nema mnogo župa koje organiziraju slično duhovno-studijsko putovanje kroz Vojvodinu. Stoga preporučam, još imamo desetak slobodnih mjesta za to hodočašće Gospi Snježnoj na Tekijama i Gospi od Suza na Bunariću. 

Vama i vašima u ime đakona fra Andrea, bogoslova Kreše i svih župnih suradnika,      

u ime preč. Antuna Piličića, dra Tomislava Markića i svoje osobno želim

Sretan i blagoslovljen Uskrs!