DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

‘MISIJSKA’ – SVJETSKI MISIJSKI DAN

Blagdan, 21. listopada 2018.

 

 

  • Dvadeset i deveta nedjelja kroz godinu „B“ slavi se kao – ‘MISIJSKA’! Intencija je bila za: +Anastaziju Brezovar i + (9); + Jakova i Ružu Pavić; za duše u čistilištu po nakani (18,30)
  • Iz Hrvatske djeluje 81 misionar/ka u 27 zemalja, najviše u Africi. A mi koji ne možemo napuštati obitelji i poslove, molimo za uspjeh misija i materijalnim doprinosom podržavamo njihova nastojanja. Danas imamo stol s krunicama i narukvicama koje su izrađivala djeca na kreativnim radionicama, čime se isto podupiru misije. Velika hvala animatorima mladih.
  • Sutra je blagdan sv. pape Ivana Pavla II., kojemu smo posvetili prozorski vitraj, pa ćemo se moliti njemu u zagovor. Nakon sv. mise održat će se sastanak Župnog pastoralnog vijeća.
  • Župna kateheza u tjednu pred nama odvijat će se po rasporedu pojedinačnih skupina: I. ministrantsko-lektorska grupa prvopričesnika i krizmanika ima katehezu u subotu u 11 sati; II. zborska krizmanika u utorak u 20 sati; II. zborska prvopričesnika ‘Mali Prečkanci’ u srijedu u 19, a !!!. katehetska grupa dolazi ovako: prvopričesnici u utorak u 16 ili 16,45; krizmanici iz škole ‘Prečko’ u utorak u 14,30 ili 15,15, a krizmanici iz škole ‘Tesla’ u četvrtak u 16,45 ili 17,35.
  • Iduće nedjelje proslavljamo blagdan Marije nositeljice Života. Svečanu misu u 11 sati predvodit će i propovijedati sc. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, a u 9 sati vlč. Tomislav Fridl, voditelj HKM Edmonton u Kanadi.
  • Pozivam vas da se kupnjom lampiona priključite akciji „KAD ČINIŠ DOBRO, ČINI DVOSTRUKO DOBRO“, na taj način pomažete Caritasu koji skrbi o siromašnima.
  • Don Gabrijel Jukić, misionar u Ugandi piše: „Kad bi ljudi čeznuli za višim darovima, tj. za darovima Duha, bili bi oslobođeni od svake nepravednosti. Svatko tko ima neka se zapita što može podijeliti sa svojim bratom u potrebi. Tisuće nevoljnika u Africi umire od gladi i bolesti. Nemaju dovoljno hrane ni lijekova, a za to vrijeme naš nas višak zarobljava. Oslobodimo se viška i podijelimo sa siromašnom braćom u misijama. Tada će okovi s našeg srca pasti, a mi ćemo postati slobodni i pravedni. Ili kako ističe papa Franjo u svojoj poruci za današnji dan: ‘Dovoljno je upitati se „Što bi Krist učinio da je na mome mjestu?“’
  • Naš dragi prijatelj, suradnik i dobročinitelj vlč Tomislav Fridl, ovoga je ljeta imenovan voditeljem HKM Edmonton u Kanadi. Dok se sprema otvoriti novu stranicu svoga života i otputovati, našao je priliku svratiti do nas. Zbog toga smo radosni da možemo zahvaliti za sve što je zajedno sa svojim dosadašnjim župljanima iz Vel. Trnovitice i St. Ploščice činio za nas i naše siromašne. Pun automobil hrane dovezao je točno 16 puta, a tome je prethodila zamolba svojim vjernicima, animacija i prikupljanje namirnica. Danas mu zahvaljujemo što smo zajedno s njim slavili Misijsku nedjelju, i on će na neki način od sada biti misionar, ne u Africi, Kanada ima mnogo viši standard života, ali njegove duše su razasute tisućama kilometara nadaleko, a on je pozvan obilaziti ih, okupljati, tješiti i na Božjem putu voditi kroz život i životna iskušenja, pa mu u tome želimo puno Božje snage, zdušnosti, strpljenja i izdržljivosti. Hvala, Tomislave, za sve u ime župe Prečko.
  • Blagoslov Božji u novom tjednu neka prati sve nas.