DVADESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

Blagdan

 

  • Dvadeset i prva je nedjelja kroz godinu „C“. Misu smo slavili za obraćenje u obitelji i na nakanu za Domovinu (9) + Katarinu i Ivana(m) Vidaković (18,30)
  • U tjednu su večernje mise u 18,30, na vanjskom oltaru.
  • Sutra je Blažena Djevica Marija Kraljica, u srijedu Bartol,apostol, u subotu sv. Monika.
  • Iduće nedjelje mise će se slaviti u 9, 11 i 18,30. Misu u 11 sati predvodit će novoimenovani rektor Nacionalnog svetišta i župnik Marije Bistrice, Domagoj Matošević, krstiti dijete i blagosloviti liturgijsko ruho i predmete za proslavu 50. obljetnice župe koju će u nedjelju 16. listopada u 11 sati predslaviti nadbiskup Josip kardinal Bozanić.
  • Stoga su u tijeku planirani radovi, započinje popločivanje svetišta, nakon što smo iznijeli stvari i započeli bojanje ograde. Hvala svima koji su došli pomoći. Pomoć molimo i iduće subote. Okupljanje uz kavu i peciva je u 8 sati.
  • U nedjelju iza Male Gospe, 11. rujna, zagrebačko hodočašće ide Majci Božjoj Bistričkoj. Polazak je u 8 sati, povratak do 17 sati, upisi i uplate u župnom uredu.
  • Hvala i darovateljima za potrebe župe. Tisak se nalazi u crkvi.
  • Iz povijesti župe:

U 2000. godini priređen je dječji molitvenik „Za stolom života“. Urednik Glasa koncila Ivan Miklenić blagolosvio je kip Leopolda Bogdana Mandića. Nabavljeni su stolci za svetište i razglas, uređena staza do Jarnovićeve, postavljene dvorišne klupe i napravljni stolovi za proštenje i kiosk.

Na Uskrs 2000. prvi puta organizirana je misa blagoslova jela na otvorenom u 7 sati. Gostovali su zborovi iz

Zaboka i Šestina. Za župni blagdan izašao je nosač zvuka zbora „Trinitas“ koji je sudjelovao na Frama festu u Sarajevu.

kardinal Franjo Kuharić, nadbiskup u miru blagoslovio je krstionicu, rad Marijana Dekanića i raspelo, rad Ivana Belača.

25. ožujka 2000. osnovana je župa Blagovijesti – Navještenja Gospodinova“, te kupljen novi stan, a župnik je imenovan privremenim upraviteljem župe na Vrbanima, te je župu posluživao s dvije nedjeljne svete mise u 9 i 19 sati u Pastoralnom centru „Majka Crkve“ u Listopadskoj 13 do jeseni kada je župu preuzeo Mario Bičak.
U nedjelju 15. lipnja 2000. župljanin Hrvoje Škrlec proslavio je mladu misu u prepunoj crkvi. (Na toj misi sam stajao dolje pri samome dnu, ni ne sluteći da ću 9 godina kasnije doći ponovo za upravitelja te crkve.) Propovijedao je dr. Ivan Šaško. Slavlje je nastavljeno u restoranu „Servus“, a župa je mladomisniku darovala zlatni kalež.

U samostan Karmelićanki Presv. Srca na Vrhovec otišla je Kristina Prekpaljaj.

Godine 2001. otvoren je muzički atelje s 30-ak polaznika i osnovan šesteročlani tamburaški sastav. U crkvu su postavljene klupe, ispovjedaonica i tepisi, te nabavljene orgulje.

U subotu 7. travnja 171 krizmaniku sv. potvrdu podijelio je nadbiskup Josip Bozanić.

Zaslugom donatora postavljeni su kipovi Majke Božje Bistričke, rad Ivana Belača, a blagoslovio ga je bistrički župnik Lovro Cindori i brončani kip Alojzija Stepinca, rad Petra Ujevića, a blagoslovio ga je pomoćni biskup Josip Mrzljak.

 

  • Blagoslov Božji neka vas prati u tjednu pred nama.