DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

‘MISIJSKA’ – SVJETSKI MISIJSKI DAN

Blagdan, 20. listopada 2019.

 

 • Dvadeset i deveta nedjelja godine „C“ slavi se kao – ‘MISIJSKA’! 
 • Iz Hrvatske djeluje 79 misionara i misionarki u 27 misijskih područja svijeta, najviše u Africi. A mi koji ne možemo napuštati obitelji i poslove, molimo za uspjeh misija i materijalnim doprinosom podržavamo njihova nastojanja. Danas imamo stol s krunicama i narukvicama koje su izrađivala djeca na kreativnim radionicama, čime se isto podupiru misije. Velika hvala animatorima mladih. 
 • Zahvaljujemo na skupljenim sredstvima za župe Slankamen i Futog u Srbiji.
 • Župna kateheza u tjednu pred nama odvijat će se po rasporedu pojedinačnih skupina: A. ministrantsko-lektorska grupa prvopričesnika i krizmanika ima katehezu u subotu u 9 sati; B. zborska krizmanika u utorak u 20 sati; II. zborska prvopričesnika ‘Mali Prečkanci’ u četvrtak u 19,30, a C. katehetska grupa ovako: krizmanici šk. ‘Prečko’ u utorak u 9 od A do L, u 10 od M do Ž; prvopričesnici iz šk. ‘Prečko’ u 16,30 od A do L, u 17,15 od M do Ž; prvopričesnici iz ‘Tesle’ u četvrtak u 16,30, krizmanici ‘Tesle’ četvrtak u 17,30 od A do J, u 18,15 od K do Ž. Raspored je na oglasnoj ploči. Kandidati ostaju po završetku mise radi poklončića
 • U utorak je blagdan sv. pape Ivana Pavla II., kojemu smo posvetili prozorski vitraj. Svečana blagdanska misa slavit će se u 18,30. 
 • U subotu u 9 sati iz dvorišta polazi autobus na hodočašće u nepoznato. Povratak je oko 18 sati, može se uzeti sendvič i voda, te se obući prema vremenu. Cijena prijevoza je 9 kuna i 99 lipa ili 10 kuna manje 1 lipa.
 • Kupnjom lampiona priključite se akciji „KAD ČINIŠ DOBRO, ČINI DVOSTRUKO DOBRO“, i na taj način pomažete Caritasu koji skrbi o siromašnima.
 • Molimo za pomoć u skupljanju lišća i uređenju dvorišta subotom.
 • Glas koncila donosi: Broj Hrvata u Vojvodini smanjen za 68%, Požeška biskupija za stipendije učenicima i studentima godišnje podijeli 3 milijuna kuna, Na zasjedanju Francuske biskupske konferencije u studenome prvi će puta sudjelovati i vjernici, svaki će biskup od njih 110 sa sobom povesti još dvije krštene osobe, tako će zasjedanju nazočiti 330 sudionika. Biskupske sinoda za Amazoniju laboratorij za nove putove Crkve, U potpunosti je zdravio samo 8% hrvatskih branitelja
 • Studenti dodijeljeni nam na praktikum su: Matija Filipović, 4. god. studija teologije iz župe Đurđevac, Varaždinska biskupija i Krunoslav Hikec, 3. god. studija iz župe G. Stubica, Zagrebačka nadbiskupija Povremeno će se pridruživati nedjeljnim slavljima i susretima mladih. Dobro nam došli!
 • Evanđelje potiče na ustrajnu molitvu. Strpljivi molitelj može u svakom trenutku reći: ‘Ništa nisam dobio od onog što sam tražio, ali sam dobio sve što je bilo dobro za mene. Moja je molitva protiv mene uslišana jer je put kojim sam išao bio blagoslovljen.’ Blagoslov Božji neka prati sve nas.