NEDJELJA MUKE GOSPODNJE „C“, – ‘C V J E T N I C A’

Svetkovina, 20. ožujka 2016.

 

  • NEDJELJA JE MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA. Misu smo slavili za: + ob. Fekonja (8); + Bernardu i Franju Husinec (9,30); + Tomu Gašparović i ob. Cmrk; + Dragoljuba(m) Stojčić (18,30). Blagoslovili smo maslinove grančice mira koje ste nabavili kod naših mladih i tako sudjelovali u karitativnoj akciji i pripomoći pastoralnom djelovanju mladih.
  • Zahvaljujemo za priloge škrabice potrebnih u župi. Podjela paketa bit će u danima pred nama, počevši od sutra u 8 sati. Hvala djeci pripravnicima za sakramente koja kroz korizmu štede u caritasove kutijice pa će ih prinijeti pred oltar narednih dana proslave vazm. trodnevlja. Osobito 3c škole Prečko s učiteljicom Suzanom Mikulec, oni su prikuplli namirnice i donijeli ih Župnom caritasu. Hvala župljanima St. Plošćice i Velike Trnovitice zajedno s njihovim župnikom Tomislavom Fridlom.
  • Ispovijed bolesnih po kućama i stanovima bit će u srijedu, a župni ured u Velikom tjednu ureduje u ponedjeljak, utorak i srijedu popodne od 16,30 do 18,30h
  • Na Veliku srijedu preporučam otići u katedralu na Liturgiju časova s pjevanim Tužaljkama proroka Jeremije u 17 sati, a u župi časoslov molimo u 18,15.
  • Na Veliki četvrtak u 10 sati u katedrali Misu posvete ulja predvodi gospodin Nadbiskup, sa svim prezbiterima Nadbiskupije. S tim uljima pomazuju se bolesnici u sakramentu bolesničkog pomazanja, kao i krštenici, te krizmanici.
  • U 19 sati slavimo Misu Večere Gospodnje s obredom pranja nogu Dvanaestorici. To je Isusova posljednja večera, dan kada je ustanovljena euharistija. S pjevanjem Slave zavezuju se zvona koja ne zvone sve do Slave Vazmenog bdjenja na Veliku subotu.
  • Petak Muke Gospodnje jedini je dan u godini kada se ne slavi misa. U 15 sati bit će pobožnost Križnoga puta, a Obredi Muke počinju u 19 sati. Prilikom ljubljenja Križa skupljeni prilozi idu za Svetu zemlju. Toga dana strogi je post i nemrs.
  • Na Veliku subotu posjećujemo Božji grob. Pozivam one koji bi željeli dežurati po pola sata kraj groba i za to vrijeme u tišini moliti, neka se upišu u raspored straže. Crkva će biti otvorena od 8 sati do početka Vazmenoga bdjenja u 20 sati, prve mise Isusova uskrsnuća, a za vrijeme koje će neka djeca biti krštena. Novokrštenike pozivam da u župni ured dostave kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i posvjedočenje osobe koja će na krštenju kumovati.
  • NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA ili USKRS najveća je svetkovina vjere. Misa zornica slavit će se u 7 sati na otvorenom i tada ćemo blagosloviti košare s jelom koje ćete donijeti. Zato molim da ne ulazite s automobilima u dvorište. Za vrijeme te mise ekipa animatora mladih s fotografom Šimom Strikomanom napravit će milenijsku fotografiju prigodom 50. obljetnice župe, pa ćemo se ravnati označenim poljima i uputama koje ćemo dobivati. Zatim su slavlja mise u 9,30, te u 11 svečana poldanja, a večernja je u 18,30.
  • Na ulazu nabavite Glas koncila i lijepo provedite Cvjetnicu s obitelji.