NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA,

DRUGA USKRSNA (VAZMENA) – ‘BIJELA’, „A“,

Svetkovina, 19. travnja 2020.

 

 

  • Nedjelja je Božanskog milosrđa, utemeljena od sv. Ivana Pavla II, ili Bijela nedjelja po bijelim haljinama koje su nosili novokrštenici osam dana nakon krštenja na Vazmenom bdijenju, a Tomina nedjelja po izvješću evanđelja u kojemu je u središtu apostol Toma.
  • Mise se slave redovito, ali bez naroda. Stoga vas potičem, dragi vjernici, da se molite u svojim domovima uz izravan televizijski prijenos: nedjeljom u 10 sati uz HRT1, radnim danom u 18 sati uz HRT3.
  • Upis misnih nakana moguć je telefonom u uredovno vrijeme župnoga ureda: od utorka do petka od 16,30 do 18,30, a subotom od 9 do 12 sati.
  • I dalje molim župljane da pomažu svoju zajednicu, osobito karitativne aktivnosti koje su u doba krize uzrokovane bolešću i potresom, sada još potrebnije: uplate možete izvršiti na broj: IBAN HR0724020061100280214, model HR99, poziv na broj (prazno), s naznakom „za Caritasove pakete namirnica“ ili u neku drugu svrhu, ili ga ubacite u za to predviđenu kutiju u crkvi (kada je otvorena) odnosno u špilji Gospe Lurdske (kada je crkva zatvorena).
  • Župni caritas također moli da se ne donosi odjeća jer nju nitko ne traži. Osobe u potrebi Caritasu se obraćaju za novčanu potporu ili za kuhinjske namirnice.
  • Neka vam nedjelja Božanskog milosrđa donese obilje milosnih trenutaka zajedništva s Gospodinom za vrijeme prijenosa slavlja mise i s ukućanima u obitelji kako biste našli potreban odmor tijelu i smiraj duši. Nad vas i sve vaše neka siđe blagoslov Božji.