DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

Blagdan, 19. siječnja 2020.

 

  • Proslavili smo Drugu nedjelju godine ‘A’.
  • U tijeku je Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana. U crkvama različitih kršćanskih denominacija svi kršćani zajedno mole na nakanu ponovne uspostave kršćanskog jedinstva. Središnje slavlje večeras u katedrali u 19 sati predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup. Završetak je 25. siječnja na blagdan Obraćenja sv. Pavla.
  • Obitelji koje su se vratile s puta ili smo ih nenamjerno zaobišli, prijaviti se mogu u župnom uredu za preostale termine blagoslova i 26. siječnja te 1. i 2. veljače. Hvala na lijepom prijemu u vašim domovima.
  • Misne nakane za 2020. primamo u župnom uredu, Glas koncila je na polici za tisak.
  • Danas se posebno posvećujemo Susretu mladih iz Hrvatske i svijeta koji će se dogoditi 9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu. Kao što su naši mladi primani srdačno u Vukovaru, Sisku i svim drugim gradovima održavanja tih velebnih skupova, i mi smo pozvani biti dobri domaćini. Animatori čekaju za stolovima na izlazu gdje se možete prijaviti za prijem mladih iz zemlje i svijeta na spavanje u svoje domove jednu ili dvije noći. Prijavljuje se broj ležaja koliko ih možete osigurati i broj dodatnih mjesta u vrećama za spavanje. Molim vas svi koji imate mogućnost u svojim kućama i stanovima to učiniti da se danas prijavite, a ako se morate konzultirati s ukućanima, učinite to preko tjedna pa ćete se prijaviti i ubilježiti iduće nedjelje.
  • Isto tako molimo naše mlade od krizmaničke dobi nadalje da se prijave na drugom stoliću kako bi mogli dobiti akreditacije za sudjelovanje na glavnom skupu u nedjelju 10. svibnja na Trgu bana Jelačića. Za stolom vas također čekaju naše animatorice.
  • Ugodan vam Dan Gospodnji i blagoslovljeno za obiteljskim stolom.