DVADESET I ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

Blagdan, 16. rujna 2018.

 

 

  • Dvadeset i četvrta je nedjelja kroz godinu „B“. Misu smo slavili za: +članove ob. Tomislava Hitrec i za +Markana i obb. Jurendić i Kljajić (9); + Martina, Anu i Štefa Horvatek, Milicu i Juraja Šiprag (18,30)
  • Nakon zagrebačkog hodočašća na Mariju Bistricu, u subotu 29. rujna hodočastimo Majci Božjoj Trsatskoj. Prijevoz i ručak je 150 kn. Poslije podne palijativni tim obilazi riječki hospicij, a ostali hodočasnici grad Rijeku. Prijaviti se možete u župnom uredu do zaključno s idućom nedjeljom.
  • U petak smo održali susret s roditeljima kandidata za prvu pričest i krizmu. Ove nedjelje je na redu predaja prijavnica i upis u jednu od tri ponuđene grupe. A na polici možete uzeti, ako to nemate, prijavnicu, letak s terminima pohađanja kateheze i pojašnjenja grupa, te narudžbenicu za priručnik.
  • Svu školsku djecu, vjeroučenike, potičem da redovito pohađaju nedjeljnu svetu misu u 11 ili neku drugu, a svetu ispovijed na početku pastoralne godine organiziramo u srijedu 19. rujna za školu Prečko u 9 i 14 sati, a za školu Tesla od 15 sati nadalje.
  • Iduće nedjelje u 11 je Zaziv Duha Svetoga na početku pastoralne i školske godine.
  • Na početku pastoralne godine potiču se župljani da se uključe u razne župne skupine. Danas želim posebno istaknuti

– Dječji zbor „Mali Prečkanci“ u kojem mogu pjevati učenici iz svih razreda osnovne škole, a započet će pjevačkom vježbom u srijedu u 19 sati. Dakako, priključuju im se i trećaši da bi mogli zapjevati u nedjelju na misi zaziva Duha Svetoga.

– Mješoviti župni zbor pjeva u 9, a sastaje se srijedom u 20

– Zbor mladih „Trinitas“ pjeva u 18,30, a proba je utorkom u 20

– a u subotu u 10 sati sastat će se i naši Ministranti i oni koji žele postati ministrantima. Ove godine pod vodstvom Ivane Vahčić, te Marina i Josipa Prigorac i Tomislava Kufrin.

– u subotu 29. rujna animatori mladih prirediju Oratorij (druženje djece i mladih kroz učenje, rad, igru i molitvu) za učenike od 1. do 8. razreda. Za 3. i 8. je obvezatno, a ostali razredi neka popune prijemne formulare kako bi mladi znali koliko djece mogu očekivati u subotu.

 

  • Novi broj Glas Koncila donosi: U što vjeruju oni koji ne vjeruju? i druge zanimljive članke.
  • Blagoslov Božji neka vas prati u novom tjednu na radnome mjestu, a naše đake u školi.