Subota poslije Šeste vazmene nedjelje „B“,

Gospa od milosti,

Prva sveta pričest djece škole „Prečko“, 15. svibnja 2021.

 

  • Danas je 41 prvopričesnik pristupio k stolu Gospodnjemu. Sve ih preporučam Vašim molitvama, zahvaljujući svima koji su pripomogli svečanosti slavlja.
  • Spomen je Marije posrednice milosti, stoga molimo zagovor Blaženoj Djevici Mariji i za naše prvopričesnike.
  • Zahvaljujem svima vama, draga djeco, koji ste danas po prvi puta u svoje srce primili Isusovo sveto tijelo. Tu Božju snagu trebamo od sada blagovati svake nedjelje, stoga se vidimo i na sutrašnjem misnom slavlju, a u nedjelju 22. svibnja moći ćete podići fotografije i dvd snimak slavlja. Uskoro će završetak školske godine i nadamo se da će nam prilike dopustiti krenuti negdje na odmor, ali i ondje sigurno ima neka crkva. Najveća je vjerojatnost da je katolička, pa dok će roditelji tražiti restorane gdje ćete ručati, vi potražite toranj i crkvu gdje ćete ih odvesti na nedjeljnu svetu misu i primiti svetu pričest. 
  • Inače, moram vas pohvaliti za sinoćnju svetu ispovijed, jako ste se dobro svi ispovijedali, pa pohvale zaslužuju svi koji su s vama radili: i vjeroučitelji u školi, i katehete u župi, i roditelji svakako. Zahvaljujem svima onima koji su vas pripremali i pratili u ovom pripremnom hodu kroz prošlu i ovu godinu. 
  • Nakon otpusne pjesme za vrijeme koje ćete dobiti uspomene, slijedi fotografiranje s članovima obitelji po želji, a potom vraćanje haljinica (i pojaseva), a onda odlazak kući. Kad dobijete diplomu, stavite ju ispred sebe da vas fotograf može pojedinačno s uspomenom uslikati i zato ostanite stajati.
  • Danas ste tomu biti svjedoci, dragi roditelji, vaša djeca, i naša, primila su sakrament prve svete pričesti kao beskrajni Božji milosni dar. Na tome čestitam ponajprije djeci, roditeljima i krsnim kumovima, članovima obitelji. Svima želim dobar tek na obiteljskoj proslavi i ugodno poslijepodne.
  • Na stoliću za tisak je katolički tjednik „Glas koncila“, a ondje su i kutije u koje prikupljamo dobrovoljne priloge za Caritas siromašnima i pomoć stradalim obiteljima u
  • Sve nas neka prati blagoslov Božji.