TREĆA KORIZMENA NEDJELJA „A“,

Svetkovina, 15. ožujka 2020.

  • Treća je nedjelja korizme krsnog ciklusa ‘A’.
  • Gospodin Nadbiskup je odredio po preporukama nadležnih tijela, na ulazu u crkvu i izlazu znamenujemo se znakom križa i činimo poklon na desno koljeno, za vrijeme bogoslužja ne pružamo ruku mira, pričest uzimamo samo na ruku, znači treba staviti lijevu ruku iznad desne, a kroničnim bolesnicima i onima s dišnim tegobama preporuča se pratiti misno slavlje putem radio ili tv prijenosa, pa ćemo tako i postupati dok ne bude odlučeno drugačije! Iz svega logično slijedi da ni djeci nećemo stavljati križiće na čelo.
  • Večeras u 17,50 je Križni put. Razmatramo uz Križ ljubavi, meditacije Hvalospjeva ljubavi Mateja Glavica, prezbitera Đakovačko-osječke nadbiskupije, primio nas je u đakovačkoj župi Svih Svetih na putu za Aljmaš. U petak smo S Gospom na Kalvariji, križni put pokojnog Vice Blekića, franjevca trećoredca. Prošli petak tekst križnoga puta napisali su dvoje naših župljana, Silvija Brkić-Midžić i Antun Midžić, pa su poticaj i svima drugima da se odvaže, ako osjete nadahnuće Duha Svetoga za sličan pothvat.
  • Na svetkovinu sv. Josipa, blagdanske mise su u 9 i navečer u 18,30. Proštenje je toga dana na Trešnjevci, pogledajte o tome plakat. 
  • U srijedu u 18,15 molimo časoslov. Prije podne u našoj će župi biti redovita dekanska vizitacija, pregled župnih knjiga, rad ureda i funkcioniranje župe.
  • Na polici nabavite ‘Glas Koncila“ koji piše: uz izbore u HDZ-u – Raskol ili bolje služenje?, Kardinal i gradonačelnik o Susretu mladih, Biskup u Požegi s ministricom kulture o povratu oduzetih crkvenih knjige, koje i 30 godina nakon promjena još nisu vraćene, tu su i dva intervjua: s novim nuncijem Giusepeom Linguom: Hrvati riskiraju više gledati natrag nego naprijed, i s kineskim ekonomistom Lawrenceom Chongom, Slovačka je odlukom parlamenta i predsjednice odbila Istanbulsku konvenciju, talijanski biskupi se oglasili uz širenje koronavirusa u toj zemlji, obilje članaka uz sv. Josipa i Dan očeva, a tu je i izvješće s proslave Dana Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kojom prigodom su nagrađene dvije naše župljanke: voditeljica studentske referade Željka Vakula i vjeroučiteljica i katehistica u župi Ivana Vahčić za najbolji diplomski rad naslova: „Neuroteologija, dodirne točke religije i prirodnih znanosti“, pa se čestitkama pridružujemo i svi mi! 
  • U tjednu solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, molimo i prikupljamo milodare za pomoć najugroženijim stanovnicima BiH. Budimo i ove godine, 14. put za redom, povezani s našim sunarodnjacima molitvom i uzajamnim pomaganjem. Na vašim molitvama i darovima od srca hvala.
  • Primimo Božji blagoslov i izrecimo molitvu za mlade.