DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU „A“,

DAN ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA – DAN KRUHA

Blagdan, 15. listopada 2017.

 

  • Ovu nedjelju, dvadeset i osmu u godini slavimo i kao dan zahvale za Božja dobročinstva, kruh i plodove zemlje. Zahvaljujem gospođama Tereziji i Mariji, Zorici i Matiji koje su aranžirale i pribavile voće i povrće te pekari ‘Prečko’ koja je ispekla i poklonila kruh, kao i svima vama koji ste ga donijeli. Nakana je bila za: +Peju Bošnjak; +Stipu, Ivu i ob. Krajinović (9); potrebe ob. Mamić (18,30)
  • Marijansku listopadsku pobožnost molimo svake večeri u 17,45.
  • Župna kateheza za sakramente ovoga tjedna umjesto pojedinačnih skupina predviđa zajednički dolazak u utorak navečer budući je toga dana klanjanje pred Presvetim u župi. Oni koji znaju šutjeti, mogu doći već u 18 sati kako bi pola sata proveli u molitvi i meditaciji pred Gospodinom, ostali neka dođu u 18,30. Svečanu večernju misu, u utorak 17. listopada, predvodit će vlč. Tomislav Fridl, župnik Velike Trnovitice i Stare Ploščice, u utorak najavljujemo i drugu prozivku, prva je bila na misijskoj radionici, a vjernike župe koji nisu u radnom odnosu molimo da se rasporede i upišu u rubrike molitvenog dežurstva u crkvi kroz dan od 10 do 18 sati, kako ne bismo Gospodina ostavili sama.
  • Iduća je nedjelja misijska, kada molimo i doprinosimo za potrebe misija.
  • U akciji „Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro“: kupnjom lampaša pomažete izgradnju Caritasova doma za djecu i mlade na križanju Selske ceste i Ozaljske ulice,.
  • Blagoslov Božji i zagovor Marije nositeljice Života neka prati sve nas. Slijedi blagoslov kruha i plodova zemlje.