UZNESENJE MARIJINO – V E L I K A   G O S P A „C“,

Zapovijedana svetkovina

 

Proslavljamo zapovijedanu svetkovinu Uznesenja Marijina–Veliku Gospu. Nakana je bila za:9 h + Stjepana i ob. Martinović, Katu, Iliju i ob. Mićanović

18.30 h + obb. Šop, Benčić i Vukašinović

 

  • Danas je proštenje za zapadni dio grada u Stenjevcu. (Mise su u 11 i 18 sati.)
  • Gede radova imamo jednu zamolbu i obavijest. Da bi u ponedjeljak 22. kolovoza mogli početi radovi postavljanja kamena u svetištu, u subotu, 20. kolovoza trebali bismo iznijeti sve ove stvari i spustiti ih u lađu crkve: oltar, ambon, stolice, tepihe, osobito teške orgulje i podijum zbora. Stoga molim nekoliko muškaraca koji bi mogli priskočiti u pomoć u subotu u 9 sati da se jave nakon svete mise kako bi znali s kim možemo računati.
  • Stoga će iduće nedjelje mise biti slavljene u dvorištu, na vanjskom oltaru, prijepodne u 9 i navečer u 18,30. Uz pretpostavku lijepa i topla vremena, u 11 bi bilo prevruće, pa ta misa neće biti održana, budući svi stanemo na prostor dvorišta u ova dva termina, prijepodnevni i večernji. Pa recite i drugima i obavijestite one za koje znadete da običavaju dolaziti na misu poldanjicu.
  • Hodočašće na Mariju Bistricu polazi u nedjelju 11. rujna. Cijena prijevoza je 60 kn. Upisi i uplate u župnom uredu.
  • Iz povijesti župe:

     Godine 1998. obnovljeno je krovište crkve, ozvučeno dvorište, sagrađena betonska ograda i kapelica Gospe Lurdske koju je na Presv. Trojstvo blagoslovio don Živko Kustić, urednik Glasa Koncila, vanjski oltar i cinktor, s križnim putom, u čemu su sudjelovali župljani svojim radom i donatori.

     Zbog prometne nezgode i rehabilitacije župnog vikara Davora Škare, župniku je pomagao voditelj pastorala mladih Nadbiskupije Marijan Gradinščak. Župa je brojala 3086 obitelji s 8931 katolikom.

     Godine 1999. župa je imala četvoricu bogoslova, uvedena je kateheza predškolske dobi, počeo je djelovati dječji zbor „Mali Prečkanci“.

     Na Gospu Lurdsku prvi je put organizirana procesija sa svijećama od kapele sv. Križa do špilje Gospe Lurdske čija je trasa kasnije umanjena radi neometanja prometa.

Blagoslovljeni su kipovi sv. Josipa i sv. Antuna udvorištu, u crkvi koja je obojana promjenjena je elektrointalacija i razglas, postavljene lampe i klima uređaji,

17. travnja krizmu u župi podijelio je nadbiskup Josip Bozanić, a na sam blagdan Presv. Trojstva svečanu je misu vodio kardinal Franjo Kuharić, umirovljeni nadbiskup.

U župi su tada djelovala dvojica kapelana (župnih vikara) jer se pripremalo osnivanje prve župe na Vrbanima.

30. listopada za đakona je zaređen Hrvoje Škrlec, te postao odgojitelj u Sjemeništu na Šalati, koji je sada trenutno tajnik Nucijature u Adis Abebi u Etiopiji.

 

  • Blagoslov Božji i zagovor Majke Božje na nebo uznesene neka vas prati u danima pred nama.