JEDANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU „B“,

Sv. Antun Padovanski, pz.cn., 45. godišnjica blagoslova župne crkve,

Te Deum laudamus–Tebe Boga hvalimo za kraj školske i vjeronaučne godine

Blagdan, 13. lipnja 2021.

 

  • Jedanaesta je nedjelja u godini ‘B’, i blagdan sv. Antuna Padovanskog. Mi ovdje u župi Prečko proslavljamo danas 45. obljetnicu blagoslova crkve. crkvu je 13. lipnja 1976. blagoslovio nadbiskup Franjo Kuharić. Ujedno je na misi u 11 sati i Te Deum laudamus – Tebe Boga hvalimo za kraj školske i vjeronaučne godine.
  • Svakoga dana pola sata prije večernje mise molimo zlatnu krunicu i litanije Presvetom Srcu Isusovom. U utorak je sv. Vid, mučenik.
  • Novi broj katoličkog tjednika „Glas koncila“, donosi mnoge zanimljive teme.
  • Zahvaljujem obiteljima koje su u župnom uredu ostavile prilog za orgulje, prikupljeno je 200 Eura i 1400 kn, a budući su neki zamolili da im je zgodnije ubaciti nakon mise u škrabicu, kutiju smo pripremili na stoliću ispod trijema/na kiosku. Hvala vam i za kruh sv. Antuna, to su prilozi koje darujete Caritasu.
  • Blagoslovit ćemo djecu i vozila, od bicikala do motora i automobila kojima ćete krenuti na zasluženi odmor. Budući još uvijek ne koristimo škropljenje vodom, nećemo dolaziti do svakog pojedinačnog vozila, nego su zajedničkom molitvom blagoslovljena sva vozila s nakanom vlasnika da to danas učine.
  • Neka nas sv. Antun čuva na bespućima života. Dogodi li se, pak, da se izgubimo – kad već traži i pronalazi tolike izgubljene stvari – neka potraži i nađe i nas – osobe, slike Božje; neka nađe i sve one nama drage – izgubljene; sve one za koje je Učitelj na križu visio, a Majka Marija pod križem vjerno stajala; neka nas nađe i vrati na Put Istine i Života.
  • 11: zahvaljujem Josipu Sremiću, isusovcu iz Opatije, koji je sinoć vjenčao jedan par, a danas s nama slavio misu i na njoj propovijedao. U vrijeme ustanovljenja župe, gradnje i blagoslova crkve, župu su vodili redovnici, oci isusovci, pa se zgodno poklopilo da danas na 45. obljetnici imamo patra isusovca kao našeg gosta koji će po završetku mise krstiti i jedno dijete.
  • Bila vam odmorna nedjelja – Dan Gospodnji uz Božji blagoslov.