DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU „C“,

MARIJA NOSITELJICA ŽIVOTA,

DAN ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA – DAN KRUHA

Blagdan, 13. listopada 2019.

 

  • nedjelju slavimo kao dan zahvale za Božja dobročinstva, kruh i plodove zemlje. Zahvaljujem gospođama koje su aranžirale i pribavile voće i povrće te pekari ob. Prekpalaj koja je ispekla i poklonila kruh, kao i svima vama koji ste ga danas donijeli. U župi je još jedno slavlje blagdana Marije nositeljice Života, Trudne Marije kojoj zahvaljujemo za svu izmoljenu i rođenu djecu, a preporučamo parove čija je to molitva na usnama potičući ih da u njoj ustraju tim više što imamo već i mnoge primjere i svjedočanstva uslišanja. 
  • Župna kateheza za sakramente ovoga tjedna predviđa zajednički dolazak sve tri grupe A, B i C u četvrtak budući je toga dana klanjanje pred Presvetim. Oni koji znaju šutjeti, mogu doći u 18 sati kako bi pola sata proveli u molitvi i meditaciji pred Gospodinom, ostali neka dođu u 18,30. Prvopričesnički i krizmanički kandidati u četvrtak nakon mise još će kratko ostati da bismo im podijeliti nagradu – pluseve. Predvoditelj će biti sc. Odilon Gbenoukpo Singbo, kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta, inače svećenik iz Benina u Africi koji će nas animirati i za Misijsku nedjelju kada molimo za misije.
  • Župljane koji nisu u radnom odnosu molimo da se rasporede i upišu u rubrike molitvenog dežurstva u crkvi u četvrtak od 10 do 18 sati. Kroz tih pola sata bdijenja pred Gospodinom možemo moliti za osobne i zajedničke potrebe. 
  • Upis misnih nakana za iduću godinu započinje u utorak u župnome uredu, kada ćete se moći prijaviti i za hodočašće u nepoznato za subotu 26. listopada 2019. po cijeni prijevoza od 9 kuna i 99 lipa. 
  • Glas koncila donosi: izvješće s Biskupske sinode za Amazoniju, Tko su novi kardinali? Vukovarska župa donijela popis imena 2717 ubijenih i nestalih Vukovaraca, zapažanje Dolaze stare jabuke, a odlaze mladi ljudi, odgovor na pitanje O kontracepciji u braku i druge teme.. 
  • Osobita nam je čast što su napor dolaska poduzeli naši posebni gosti, svećenici koji djeluju na prostoru Vojvodine odn. Srbije, u župi Srijemske biskupije Slankamenu: preč. Berislav Petrović i Subotičke biskupije Futog u Novome Sadu, preč. Antun Kopilović. 40ak naših župljana posjetilo je te župe na duhovno-studijskom putovanju u svibnju i uvjerilo se u težinu života katolika koji su ondje, iako starosjedioci, sada manjina, i zbog toga im nije nimalo lako. Njihovi svećenici s njima dijele istu sudbinu, pomažući im, a uz to i obnavljajući objekte okupljanja tih malobrojnih vjernika. Stoga sve što ubacite u dolje spremljenu kutiju pomoći, da se poslužim svetopisamskim izrazom, bit će vam stostruko isplaćeno, odn. Gospodnjom milošću uzvraćeno. Hvala lijepa.