SEDMA USKRSNA (VAZMENA), „B“,

Dan sredstava društvenog priopćavanja – medija,

Majčin dan, Svetkovina, 13. svibnja 2018.

 

  • Slavimo Sedmu uskrsnu nedjelju i 52. Dan sredstava društvenih komunikacija. Molimo da mediji iznose objektivnu istinu štiteći ugled i dobar glas sviju o kojima izvješćuju. Proslavljamo i Majčin dan moleći za naše majke i zahvaljujući im na svemu što čine za nas. Misne nakane bile su za: 9: + Martina Reju i Stipu i ob. Škripić; 18,30: + Slavka i Miru Malenica i Danijela Đurin, Cvitka i Evu Kutijar.
  • U podrumskom prostoru izložbu ‘Medicina sacra’ otvorit će dr. sc. Danica G.-Ljubanović s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i kliničke bolnice Dubrava, te prof. Silvija B. Midžić, ravnateljica Muzeja
  • Večeras je uskrsni Put svjetla u 18, a u 17,30 svibanjska pobožnost.
  • Iduće nedjelje zapovijedanom svetkovinom PEDESETNICE ili DUHOVA završava vazmeno vrijeme, a Crkva slavi rođendan. To je, nakon Uskrsa i Božića, treća najvažnija svetkovina liturgijske godine. Na Duhove ‘Mali Prečkanci’ i ministranti putuju na gostovanje i izlet u župe Veliku Trnoviticu i Staru Plošćicu. Molimo roditeljsku suglasnost za djecu koja žele ići, potpisne liste nalaze se na polici za tisak.
  • U katoličkom tjedniku „Glas koncila“ pročitajte poruku pape Franje uz Dan medija.
  • Danas najavljujemo župnu svetkovinu Presvetoga Trojstva u nedjelju, 27. svibnja. Trodnevnu pripravu u četvrtak, petak i subotu prije blagdana vodit će: vlčč. Krešimir Žižek, Filip Pavlović i Anđelko Katanec. Sva su trojica bili župni vikari ili su tu stanovali kao bogoslovi. Misu u 9 ćemo proslaviti mi domaći, ali nemojte dolaziti tada jer prijepodnevno glavno slavlje u 11 sati predslavit će i propovijedati dr. sc. Tonči Matulić, naš poznati bioetičar i moralni teolog. Iza mise u 11 KUD Cvijet iz Cvetkovića, koji će izvesti nekoliko pjesama, poželio je počastiti vas kolačima. Dakako da ćemo i mi domaći ispeći kolače, pa ovom prilikom molim župljane, župljanke koji mogu i žele prirediti kolače kako bismo počastili sve pristigle na naše godišnje proštenje. Popodne će biti tradicionalni kulturno-umjetnički program u 17 sati s nastupom KUD-ova Vedar osmjeh, Žumberčani, i MZGU Prečko50+, a nakon večernje mise glazba domaćeg banda ‘ Sjene’. Navečer će misu slaviti grkokatolički župnik s Gornjega grada o. Danijel Hranilović. Mole se župljani da u najvećoj mjeri dođu na slavlje podnevne mise u 11 koja će biti slavljena na dvorišnom oltaru. Ponesite kišobrano/suncobrane bilo protiv kiše bilo protiv sunca.
  • Danas je podjela uspomena druge skupine prvopričesnika, fotografija i dvd-a prve skupine i preostalih krizmanika koji to još nisu učinili.
  • U tijeku je izložba Medicina sacra u podrumskim prostorijama.
  • Poslušajmo proglas gospodina Nadbiskupa..
  • U novom radnom tjednu neka vas i sve vaše prati blagoslov Božji.