NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA,

DRUGA USKRSNA (VAZMENA) – ‘BIJELA’, „B“,

Svetkovina, 11. travnja 2021.

 

  • Danas slavimo nedjelju Božanskog milosrđa, utemeljenu od sv. Ivana Pavla II., Bijelu nedjelju po bijelim haljinama koje su nosili novokrštenici osam dana po krštenju na Vazmenom bdijenju, Tominu nedjelju po izvješću evanđelja u kojem je u središtu apostol Toma.
  • Što se tiče neposredne priprave za svetu potvrdu: u utorak i srijedu od 19 sati nadalje prilika je za ispovijed roditelja i kumova koji su u Zagrebu, ako se nisu ispovjedili za Uskrs, dok u četvrtak i petak krizmaničke kandidate ispovijedamo po rasporedu kako je stavljen na oglasnu ploču: u 18, 18,30, 19, 19,30, 20 i 20,30 sati po manjim grupama abecednog reda da se ne čeka predugo. Krizmu će u subotu 17. travnja s početkom u 11 sati podijeliti biskupski delegat Zvonimir Sekelj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog. 11: Detaljnije informacije reći ću krizmanicima i roditeljima po završetku svete mise, stoga vas molim da još malo ostanete.
  • Neka vam nedjelja Božanskog milosrđa donese obilje milosnih trenutaka zajedništva s Gospodinom u crkvi i s ukućanima u obitelji kako biste našli potreban odmor tijelu i smiraj duši. Nad vas i sve vaše neka siđe blagoslov Božji.